LITTERATUR ...

Ny bog fra Steen Meedom - Gribbe og får...

Steen Wrist Meedom's nye bog er nu gratis tilgængelig.

Bogen tager lidt tid at downloade - giv ikke op efter et minut !

Vær opmærksom på, at navigationen er 4 sider ude trit med bogens

anførte sider, hvorfor du skal søge på side 30, hvis du vil have side 26.

Klik her for at gå til bogens tekst.

23. maj 2014
PRINS HENRIKS KUNSTNERISKE UNIVERS...

Det tog nogle år før Hendes Majestæt Dronningen opdagede, at hendes mand gik og lavede skulpturer i sit atelier. Hun blev virkelig overrasket og imponeret over hans formsans og fantasi. Hans Kongelige Højhed Prinsgemalens digte er nok mere kendt i den brede offentlighed, men han har været aktiv som skulptør lige siden sin ankomst til Danmark. Han bevæger sig ubesværet mellem det abstrakte og det figurative – begge genrer mestrer han lige godt.

Nu er hans værker samlet i “Åbent hjerte”. I fællesskab med Prinsgemalen har kunsthistoriker Thyge Christian Fønss beskrevet og analyseret dette interessante kunstneriske oeuvre. Prinsgemalen er både en stor samler af kunst og udøvende, hans interesser dækker såvel, kokkekunst, digte, musik, portrætkunst, møbelkunst og billed­huggerkunst.

Det er første gang, at alle Prinsgemalens skulpturer er samlet og formidlet i en bog. Offentligheden fik en forsmag på hans kunst ved udgivelsen af digtsamlingen “Fabula” fra 2011 og med den fælles udstilling på ARoS “Par de deux Royal” for et halvt år siden. Den første skulptur blev afsløret ved Strib på Fyn i 2007. Siden er der blevet opstillet 30 stk i Danmark – hovedsagelig i private haver.

“Åbent hjerte” har 10 personlig udvalgte digte til at understøtte temaerne: Kærlighed, natur og fantasi.

“Åbent hjerte Prins Henriks kunstneriskeunivers” af Thyge Christian Fønss, 160 sider rigt illustreret helbindsbog. Pris: vejl. udsalgspris kr 298,- ISBN: 978-87-92750-14-3. Bogen udkommer i anledning af 80 års fødsels­dagen og H.M. Dronningen har skrevet forordet.

Se mere på www.kleart.dk , hvor du også kan bestille bogen.


 
3. januar 2014

OG DETTE SOLENS LYS FRA FRANKRIG...

Ny bog af Ove Bjørn Petersen 

 

Bogen "Og dette solens lys fra Frankrig" er en samling spændende beretninger om Franskmænd, der besøgte Danmark for en kortere eller længere periode, - mange for altid.

 

Det er bemærkelsesværdigt, hvor megen indflydelse de har haft på den danske kultur og levemåde. Mange har vi aldrig tænkt på som Franskmænd, men taget dem til os, som en del af den Danske kultur.

 

Specielt inden for kultur, gastronomi og mode har vi tilsyneladende meget at være indvandrerne fra Frankrig taknemmelige for.


 

12. november 2013


Fra Skriveforlaget har vi modtaget følgende:

Ny dansk roman om en kvinde, der drager til Frankrig

 

Vi udgiver 31. oktober romanen De blå bjerge af Helle Söderhamn. Da romanen foregår i Frankrig og handler om en kvinde, der flytter derned, tænkte vi, at I måske har en interesse i at omtale den i jeres regi.

Bogen kan bestilles direkte hos forlaget:

Med venlig hilsen
Mikael Strøm Eriksen
Nannasgade 28

2200 København N
Telefon 31261151
mikael@skriveforlaget.dk

www.skriveforlaget.dk

 

En af vore læsere skriver:

Bogen de blå bjerge, er en velfortalt historie om en moden kvinde der gør op med middelmådigheden og begynder en ny fase af sit liv, hvor hun forelsker sig i en meget yngre mand med en anden etnisk baggrund. Selv om alle alarmklokker ringer tillader hun sig at leve sin passion og fascination ud, selv om det har store konsekvenser. Undervejs i bogen flytter de til vest Frankrig, hvor de slår sig ned i en by med bjerget Canegu i baggrunden. Her er en fin beskrivelse af et liv under fremmede himmelstrøg med de glæder og problemer, det afføder.

 

Alt i alt en dejlig beskrivelse om en voksen kvindes liv og passion, samtidig med at det giver et dejligt billede af livet under de blå bjerges skygge. 

 


 .

2. september 2013
 

Status på kernefamilien i Danmark anno 2013

 Forholdet mellem forældre og børn har en stor indflydelse på os alle livet igennem. Hvis forholdet skal være – og forblive – godt, kræver det, at forældre og voksne børn kan blive ved med at være hinanden nær – men samtidig ikke nærmere, end at nærheden aldrig truer den enkeltes frihed og følelsen af ansvar for og kontrol over sit eget liv. Sådan er idealbilledet, men hvordan ser virkeligheden ud? Det kigger forfatterne Elsa Holmer og Anne-Marie Beck-Nielsen nærmere på i ny bog, hvor de stiller skarp på relationen mellem bedsteforældregenerationen og deres voksne børn.  

                                                                                 

Har vi ondt i kernefamilien i Danmark anno 2013? Så kort og præcis var det hovedspørgsmål, som de to forfattere Elsa Holmer og Anne-Marie Beck-Nielsen gerne ville have besvaret, da udsendte et spørgeskema til en række interviewpersoner i generation mellem 25-45 år og til bedsteforældregenerationen over 60 år.

  ”Tidligere var familien et praktisk fællesskab, hvor alle medlemmer bidrog og trak på samme hammel. I dag taler vi om ’ældrebyrde’ og ’egoistisk og forkælet ungdom’, men samtidig er kernefamilien i dag utrolig vigtig for oplevelsen af at have succes i livet. Vi satte os derfor for at undersøge, hvordan Familien Danmark har det med hinanden, og det kom der en række interessante svar ud af,” fortæller den ene af de to forfattere, Elsa Holmer, som har brugt svarene som grundlag for bogen Ondt i kernefamilen?, der udkommer 5. september 2013 på forlaget INDBLIK.

 

Er respekten mellem generationerne intakt?

Omkring ti procent af danske familier lever med brudte kontakter mellem forældre og børn, og et af de forhold, Elsa Holmer og Anne-Marie Beck-Nielsen gerne ville vide mere om, var, om den respekt, der gerne skulle være intakt generationerne imellem, nu også er til stede. Én ting er den respekt, der naturligt er opbygget mellem forældrene og deres børn, men hvad sker der mon, når også svigerbørn melder deres ankomst og måske har en familie med, som har helt andre normer og måder at leve sammen på?

  ”Vi havde selv i forvejen en fornemmelse af, at dér, hvor der er problemer med respekten og/eller det gode forhold, dér drejer det sig måske om enten nogle forventninger, som ikke er realistiske eller om følelser og forventninger, som i hvert tilfælde ikke er kommunikeret igennem til den anden generation,” siger Elsa Holmer, som håber, at Ondt i kernefamilien? kan yde et lille bidrag til en øget respekt og forståelse generationerne imellem.

 

 

 

Kort om forfatterne

Elsa Holmer (67 år) har været bibliotekar ved forskellige videnskabelige biblioteker i Aarhus og Aalborg samt fra 1983-2004 ansat hos Danmarks radio i Aarhus, hvor hun arbejdede som researcher, journalist, webmaster og programplanlægger. Er forfatter til fagbøgerne ”Operetteleksikon”, ”Alternativhåndbogen”, quizbogen ”Klar, parat, svar” og ”Farvel til min elskede – om det at miste en nær pårørende.”


Anne-Marie Beck-Nielsen
er psykolog og klinisk børneneuropsykolog. Fra 1992-2002 ansat i Sønderjyllands Amt, hvor hun arbejdede med børn, unge og familier. Derudover har hun været timelærer ved Danmarks Pædagogiske Universitet som underviser i neuropsykologi og neuropædagogik samt projektleder under socialministeriet. Har arbejdet i 12 år som privat praktiserende psykolog i Danmark og Frankrig. Medforfatter til bogen: ”Hjerne og læring – Fra neuropsykologi til neuropædagogik”.

 
Du kan bestille bogen på dette link:

http://www.elokal.dk/Shop/Product/?shopid=359&product=157797Titel:                                    Ondt i kernefamilien?

Forfatter:                            Elsa Holmer og Anne-Marie Beck-Nielsen                     

                      

 

 

 

 You know. . . Time has a way of moving quickly
And catching you unaware of the passing years.
 
It seems just yesterday that I was young,
Just married and embarking on my new life with my mate.
And yet in a way, it seems like eons ago,
And I wonder where all the years went.
I know that I lived them all...
 
And I have glimpses of how it was back then and of all my hopes and dreams...
But, here it is... The winter of my life and it catches me by surprise...
 

 
How did I get here so fast?
Where did the years go and where did my youth go?
 
I remember well...
Seeing older people through the years and thinking that those
Older people were years away from me and that winter was so far off
That I could not fathom it or imagine fully what it would be like... 
 
But, here it is...
My friends are retired and getting grey...
They move slower and I see an older person now.
Some are in better and some worse shape than me...
But, I see the great change... 
 
Not like the ones that I remember who were young and vibrant...
But, like me, their age is beginning to show and we are now those
Older folks that we used to see and never thought we'd be.

Each day now, I find that just getting a shower is a real target for the day! 
And taking a nap is not a treat anymore... it's mandatory! 
'Cause if I don't on my own free will... I just fall asleep where I sit!
 
And so, now I enter into this new season of my life unprepared
For all the aches and pains and the loss of strength and ability
To go and do things that I wish I had done but never did!!
 
But, at least I know, that though the winter has come,
And I'm not sure how long it will last...
This I know, that when it's over... Its over...

Yes, I have regrets.
There are things I wish I hadn't done...
Things I should have done, but indeed,
There are many things I'm happy to have done. 
It's all in a lifetime...
 
So, if you're not in your winter yet...
Let me remind you, that it will be here faster than you think.
Whatever you would like to accomplish in your life, please do it quickly! 
Don't put things off too long!!
 
Life goes by quickly.  So, do what you can today,
As you can never be sure whether this is your winter or not!
You have no promise that you will see all the seasons of your life... 
 
So, live for today and say all the things you want your loved ones to remember...
And hope they appreciate and love you for all the things
You have done for them in all the years past!!

Life is a gift to you.

The way you live your life is your gift to those who come after.
Make it a fantastic one.

~ And, Remember ~

"It is health that is real wealth
And not pieces of gold or silver." 
 

*May You always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

*************************************************

 

   

 

 

  ­­  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
14. september 2012

NY BOG HVIS HANDLING UDSPILLER SIG I SYDFRANKRIG...

RETTEN ER SAT...TIL SALG !
Forfatter: Steen Meedom

Spændende bog, hvor du uden tvivl vil kunne genkende flere af kriminalromanens personer !

Handlingen har basis i virkelige hændelser...

LES DANOIS's læsere har fået stillet et link til rådighed, hvor de kan gå ind og læse bogen gratis.

http://www.meedomus.com/books/rettenersattilsalg

I bogen beskrives det, hvorledes en dansk kvindelig advokat er i stand til at tilegne sig en formue ved hjælp af anvendelse af sin viden om forskelligheden i det danske og franske retssystem.


30. september 2012
LES DANOIS har modtaget følgende til uddybning af ovennævnte bog:

Kære Peter,

En del læsere har bedt om lidt mere dokumentation, hvilket jeg har efterkommet med at lægge et lille udsnit op på nettet under:

http://www.meedomus.com/books/dokumenter

 

Forside er vedlagt i .jpg !

 

Mvh, Steen

 

 

 

.

Advokat Max Ulrich Klinker har skrevet denne bog:
- noveller

Beskrivelse: SMAK er en samling noveller, der foregår i et modent univers blandt veluddannede mennesker med stor livserfaring. Historierne handler om absurditeterne under den pæne overflade, kedsomheden, hverdagens trivialiteter og forkerte valg, der får menneskers tilværelse til at krakelere. SMAK... vis mere
 • Sideantal:
  277
 • Sprog:
  Dansk
 • ISBN-13:
  9788791392580
 • Indbinding:
  Hæftet
 • Udgivet:
  16-10-2011

 

 

.


NY BOG FRA MAX ULRICH KLINKER...

SMAK er en samling noveller af Max Ulrich Klinker, der foregår i et modent univers blandt veluddannede mennesker med stor livserfaring. Den fortæller om længslen og søgen efter en mening, der for den enkelte ender med et aktivt valg, der kan være et positivt vendepunkt, men også får konsekvenser for de nærmeste. Det er eksistentialistiske skæbnefortællinger. SMAK rummer spændende tænksomme og eftertænksomme moraler og problemstillinger, der kan filosoferes og funderes over. Der er stemning, atmosfære og stil; en svunden og mere tænksom verden. Handlingen i flere af novellerne foregår i Sydfrankrig.

Det lokale Kirke-Nyt: "Spændende og velskrevne noveller, de har en eksistentiel vinkel og er underholdende på et højere plan".

Avisen Nordjyske har anmeldt "SMAK", og under overskriften "Perspektivrig stilist" giver anmelderen 5 stjerner ud af 6 mulige: ”Smak” er en debutsamling med klassisk format. Den ligger for nogles vedkommende i forlængelse af Thomas Manns novellekunst, bag andre rumsterer Somerset Maughams fashionable miljø. Under alle omstændigheder er Max Ulrich Klinker en fremragende stilist", skriver anmelderen.

Anmelderen beskriver novellen "Momenta" om en vigtig afslutning i en udviklingsrække, der tager sit udgangspunkt i det engelske bomberaid mod Aalborg Lufthavn 13. august 1940 med ordene: "Denne raffinerede novelle fortæller da om flyverære på tværs af venner og fjender, om kammeratskab, sammenhold og professionel stolthed over at have gennemført".

Om novellesamlingen generelt skriver anmelderen: "Det er perspektivrige noveller med livsholdning. I dem kan ironien funkle samtidig med, at tragedien lurer i baggrunden. Det er denne livsholdning og disse perspektiver, der giver Klinkers velkomponerede noveller deres dybe almenmenneskelige indhold".

Novellesamlingen SMAK føres i danske boghandeler.

 

-------------------------------------------------------------------------------

 

 

 


Ny bog med ”FRANSKE FORTÆLLINGER”:

 

 

Fra Ove Bjørn Petersen har vi modtaget hans sidste nye bog med ”Franske Fortællinger”.

 

Der er her tale om en anderledes tilgang til fransk kultur siden 1500-tallet,  - der er sket en forandring iflg. forfatteren. Vist ikke til det bedre !

 

Samtidig får man indblik i 17 danskeres liv i og for Frankrig.

 

Det er personer, som måske ikke alle er så kendte i Danmark, men som har udmærket sig stort i Frankrig. Nogle har sågar fået gader opkaldt efter sig.

 

Et spændende lille indblik i disse personers liv, som giver en lyst til at læse mere om dem.

 

Bogen er udgivet på ”mellemgaards” forlag.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 


       

 
 

8. marts 2016

BOGANMELDELSE…

 

 

Alexandritten, skrevet af  Bo Wahl

En spændende og velskrevet roman, hvor en gammel kostbar violin knytter forskellige menneskers skæbner sammen. Hvor drama, humor, romantik og spænding driver fortællingen fremad i et spændende forløb.

En del af romanen foregår i det syd franske , og man kan nikke genkendende til mange lokaliteter.  Vi får også indblik i et korrupt fransk retssystem

-----------------------------------------------------------------------------------------


  

 

 

 

 

Spisekortets franske fortællinger...

Forfatter Ove Bjørn PETERSEN,  Menton

Til alle tider har man truffet beslutninger omkring et spisebord, i familiernes spisekøkken eller i fornemme i restauranter. Ud fra en snes spisekort med franske retter fortæller forfatteren den fascinerende historie om det franske køkkens magt og magi gennem 1000. Hvor der er en dansk vinkel, kommer den med. Køkkensproget er fransk, og derfor er gastronomien også om det store lands dramatiske historie med et utal af eventyr, dramaer, overraskelser, pragt, helte, skurke, forræderi, misundelse, successer og fiaskoer; ja, med alt hvad der hører menneskelivet til.

Sådan er det ikke længere, for vores arbejde og fritid har fået en næsten abstrakt karakter, hvor alt klares ved skrivebordet, gerne understøttet af en pc. Her er ingen dufte, her er ingen lyde, her er ingen smage. Hvor er virkeligheden? Den er i køkkenet! I dag er det værd at huske på det udsagn, som 1600-tallets mesterkok François Pierre la Varenne kom med: ”Når jeg spiser kål, da skal det smage af kål,” og glædeligvis søger mange af vor tids store kokke at følge hans spor.

Til hver af fortællingerne giver forfatteren os 22 opskrifter; eksempler er Poule au Pot Henri IV, Chateaubriand, Soupe Parmentier, Baba au Rhum og Sarah Bernhardt.

Et særligt kapitel er viet til en oversættelse og forklaring på flere end 100 franske gastronomiske fagtermer, hvilket også gør bogen til en nyttig håndbog.

Bogen er udgivet på forlaget Mellemgaard. Forord af formanden for Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danemark. Boghandlerpris er 289,95 kroner. 363 sider, illustreret. Udkommer primo december 2017.

Se mere på forfatterens OVE BJØRN PETERSENs site, ovebjoernp.dk