FRA FLERE LÆSERES SIDE ER DER BLEVET EFTERLYST ET PUNKT I MENU'EN, HVOR MAN KAN LÆGGE SINE OPSKRIFTER IND. DETTE HAR VI NATURLIGVIS TAGET OP OG HER ER MENU-PUNKTET...
10. august 2011
MADOPSKRIFTER...

Send din madopskrift ind til LES DANOIS - helst sammen med et foto  - så man kan se, hvorledes retten kommer til at se ud.

Der er "åbent" for alle og vi håber at flere vil sende bidrag ind, som andre læsere kan få glæde af, - og som - forhåbentligt - kan være med til at sætte endnu mere kolorit på hverdagen !

INDHOLDSFORTEGNELSE:
(nyeste ligger øverst)


- MADOPSKRIFTER I MASSEVIS...

- OLIVEN-SYLTNING...



- her er der plads til din opskrift -


MADOPSKRIFTER I MASSEVIS...

Fra Kirsten og Poul Jungmark har vi modtaget web-site-adresse til deres side, hvor du kan finde en masse opskriter.

Gå ind på adressen:
http://pouljungmark.mono-hq.com


Fra Folmer & Kirsten Jørgensen i Vence har vi fået følgende opskrift på behandling af oliven:

Oliven syltning

Læg de nyplukkede og sorterede oliven i koldt vand i 10 dage.
Skift vandet hver dag

SALTLAGE
2½ dl køkkensalt til 4 liter vand koges i 5 min under låg. Afkøles helt.

Efter de 10 dage lægges oliven i den kolde saltlage. De skal være helt dækkede.

Læg en buket af timian-rosmarin-laurbær i lagen.

L
æg evt en omvendt tallerken over for at holde oliven nede i lagen.
Hvis saltlagen svinder skal der tilsættes mere lage.

Efter 4-6 uger smages til – hvis stadig bitre fortsættes lagringen.
Når smagen er OK skummes overfladen og oliven tages op og kommes på
100% rene glas. ( skyl evt glassene i Atamon opløsning efter rengøring )
Ny saltlage koges – men kun halvt så stærk

dvs. 1.25 dl salt til 4 liter vand.

Den afkølede lage hældes over oliven. Låg skrues på og så er det bare om at sætte dem i kælderen eller et andet mørkt og køligt sted - og vente 5-6 måneder indtil de er klar til at nyde.

Hilsen Kirsten J.



VOILA


LES DANOIS siger tak til Folmer & Kirsten.