HER FINDER DU IDE'ER OG FORSLAG TIL TRAVETURE...
11. maj 2013

Fra Jesper Sørensen i de østlige Pyrenæer har vi modtaget en spændende travetur:

Vandretur 2:Port-Vendres - Paulilles - Banyuls-sur-Mer


Vandretur I: Port-Vendres - Paulilles - Port-Vendres

I havneområdet i Port-Vendres parkerer man bilen. Derefter følger man havnen til højre og går op tilfyrtårnet, Phare de Béar - det er 27 meter højt, så det kan ses fra havneområdet. Man kan også vælge at køre op til fyrtårnet. Derefter er det bare at følge den afmærkede kyststi.

Fra fyrtårnet følger man kyststien, hvor man efter et par hundrede meter når ned i højde - mere eller mindre - med havoverfladen. Undervejs kommer man forbi den lille strand Balanti - som ikke er tilgængelig - man skal sejle derind.

Derefter følger man kyststien til den charmerende strand ved Paulilles. Her kan man så vælge at spise en medbragt frokost, bade, svømme eller hvad lysten tilsiger. (Der er også en super hyggelig strandrestaurant Sole Mio) Så retur til fyrtårnet ad samme sti.

På vejen tilbage ser man kystlinien, området og havet fra helt nye vinkler end på udturen - så man keder sig ikke. Derefter måske en drink i havnen i Port-Vendres eller aftensmad inden man kører hjem.

Dynamitfabrikken


Ved Paulilles finder man en gammel fransk dynamitfabrik, der i dag fungerer som et museum. Området er meget smukt restaureret- det er absolut værd at besøge.

En heldagsudflugt kan se sådan ud

Med start i Port-Vendres følger man kystrækningen til stranden ved Paulilles. Det er en 5-6 km tur/retur - ialt en 3 timers travetur (uden pauserne) i adstadigt tempo. Ruten er kuperet og det går lidt op og ned - men ikke noget der bør afskrække.

Lyst til flere kilometer i skoene ?Så forsætter man til Banyuls-sur-Mer af den samme kyststi. Til gengæld bliver vandreturens længde samt tiden, der skal afsættes øget ganske betragteligt.

Man skal regne med 15-16 kilometer - 5 timer i godt tempo - uden pauser. Man skal tidligt op og afsted, være i absolut god form og vant til at vandre hele dagen. Men det er en kanon vandretur.

Går man fra koncepterne - kan man selvfølgelig vandre hele vejen tilbage også - men regn selv på det. Det er for langt i forhold til det vand man skal medbringe, solen, varmen m.m. - jeg taler af erfaring.

Vandretur II. Praktiske forhold

Har man én bil - så stiller man den i Port-Vendres. I Banyuls-sur-Mer tager man bussen tilbage (en euro) til havnen i Port-Vendres. Der er afgange hele tiden, og det tager ti minutter. Har man flere biler kan man jo stille en bil begge steder.

Husk endelig godt med vand, fornuftigt fodtøj, solcreme og noget til at beskytte hovedet mod solen. Gerne en vindtæt trøje. Det kan blæse oppe ved fyrtårnet.

Maj, juni, juli, august, september men også oktober er velegnede måneder – men tilpas udstyret efter vejrudsigten. Jeg har flere gange haft børn fra 10-12 år og opefter med på disse ture.

Fotogalleri:

https://picasaweb.google.com/110906413867702584269/VandreturerCoteVermeillePortVendresPaulillesBanyulsSurMer?authkey=Gv1sRgCPvAndCoxIPH8gE
Velkommen til vores hjemmeside
11. maj 2013

En dejlig udflugt ved kysten i det vestlige Middelhav, som vi har modtaget fra Jesper Sørensen, der bor i området:

Sejltur langs Côte Vermeille-kysten og ned til den spanske kyst

Man kan sejle hele turen fra eksempelvis St. Cyprien og ned til Cap Creus i Spanien og tilbage igen.Typisk tager man afsted ved 9-tiden og er tilbage ved 22-tiden. - hvilket er en forrygende oplevelse.

Man får jo nærmest solopgang og solnedgang foræret

Lokale kystskippere - (ikke turist-fart) - kan i sommer-månederne - fra tid til anden - overtales

at stille deres kendskab og erfaring til kysten og fartøj (Sejl + motor) til rådighed mod et vederlag. Man skal typisk være en 10 stykker for at få en pris på måske 30-40 eu for hele dagen. Man medbringer selv frokost og vand m.m.

Det har intet med vandring, hiking eller anden "fod-sport" at gøre - men fortjener at tages med - her på falderebet.

Fotogalleri:

https://picasaweb.google.com/110906413867702584269/SejlturLangsCoteVermeille20Jul2012?authkey=Gv1sRgCMP1kdntiMWOjQE
OVERSIGT OVER TRAVETURE...

OVERSIGT OVER TRAVETURE...

HAR DU FORSLAG MODTAGES DE MEGET GERNE SÅ VI KAN LÆGGE DEM IND HER TIL GLÆDE FOR ANDRE...


PYRENEES-ORIENTALES:

En af vore læsere i Syd-vest-Frankrig - Jesper Sørensen - er ivrig traver i sit område og har stor erfaring og mange oplevelser han gerne giver videre.

Han har tilbudt at "levere" tur-forslag til LES DANOIS, hvilket vi naturligvis har sagt ja tak til.

Vi vil her lægge forslag ind til ture i "hans" område, og her er det første:

Nr. 1

Pyrenées Orientales: Naturoplevelser og udflugter i bjergene

 

Pyrenées Orientales byder på utrolige muligheder for storslåede naturoplevelser; bjergpanoramaer, flora og dyreliv.

 

Dette gælder for deltagere  med lidt eller ingen erfaring, som for den trænede hiker.  Kender man lidt til departementet kan man vandre i områder som feriegæsten på gennemrejse normalt ikke får kendskab til - oplevelser man med sikkerhed altid vil huske og glædes over.

 

Vallée d'Eyne dalen - naturpark

 

er netop et eksempel på dette. Dalen ligger i Cerdagne ved landsbyen Eyne - blot en 50 min. kørsel

fra min landsby Estoher (tæt ved Prades) på hovedvejen mod Andorra. Dalen er fredet og klassificeret som en særlig reservat.

 

Verden over - kender biologer dalen for sine helt særegne blomster og planter - der er også et rigt dyreliv.

 

Besøger manVallée d'Eynevil man fra tid til anden se en biolog med rumpen i vejret - udstyret med alskens fotogrej - igang med at tage fotos af en grøn plante eller en vild orkide.  Årsagen er at mannetop her finder "endemiske" blomster og planter - blomster og planter som er unikke for netop denne dal.

 

Walt Disney-dalen

 

Jeg omtaler ofte dalen som Walt Disney-dalen. Det virker som en landskabsarkitekt i samarbejde med en blomster-dekoratør har designet dalen, placeringen af blomsterne, floden der løber igennem skov og dalområdet. Jeg har hiket en del - og denne dal er en af de smukkeste, jeg har set. Jeg vender tilbage hertil igen og igen.

 

Deltagere med lidt eller ingen erfaring

 

De fleste kan være med her. Man kører til landsbyen Eyne, hvor man parkerer sin bil. Så går man et par kilometer frem til dal-indgangen.Man kan ikke tage fejl eller blive væk - der er én vandresti -  så det er bare at gå ligeud og samme vej tilbage.

 

Denne udflugt kræver ikke at man har forudgående erfaring eller kendskab til bjergvandring. Blot en rimelig fysisk form og især godt humør, eventyrlyst og ordentligt fodtøj. Deltagerne skal skal være i stand til at vandre mellem 2-3-4.  timer (ekskl. pauser).

 

Vil man have en ren udmattelsestur/sportshike - så kan det sagtens gøres - men det kræver lidt mere planlægning

 

En heldagsudflugt kan se sådan ud

 

12 kilometer, 2-300m. langsom og adstadig stigning over alle 10-12 km, 2-3-4-5timers vandring afhængig af lyst/pauser/frokost/siesta m.m

 

Man stopper hvor man har lyst - eller når man har brug for en pause. Der er ingen fare for højdeskræk. Dalen er placeret på et plateau - der er ingen skrænter eller stejle fald.

 

Der er mulighed for at overnatte på et udmærket herberg i selve landsbyen. Så kan man ankomme dagen før - vænne sig til luften og højden eller slappe af når man vender tilbage efter en god og begivenhedsrig dag.

 

Et besøg i  Vallée d'Eyne kan sagtens kobles sammen med et kortere eller længere besøg i området - eller hvis man vil overraske besøgende venner eller familie med noget udover det sædvanlige.

 

Maj, juni, juli august og september er de bedste måneder. Hunde er ikke tilladt

 

Vallée d'Eyne - fotogalleri

Klik her og se fotos fra dalen:

 

https://picasaweb.google.com/110906413867702584269/VALLEEDEYNE
 

I nyhedsbrevet kan der - af praktiske årsager -  ikke vise tilstrækkeligt med fotos. Jeg  har derfor  lavet et foto-album, som er lagt ud på internettet.

  

Har man spørgsmål er du/I velkomne til at kontakte mig via mail.

 

jesper@soerensen.fr

 

ellers er et godt tip blot at google sig frem. 

 

Med venlig hilsen

 

Jesper

 

 


 


 


  


ALPES MARITIME

Nr. 1 ILE SAINTE MARGUERITE

Nr. 2 RUNDT OM PLAN DE LA TOUR

Nr. 3 EZE - LA GRANDE CORNICHE

Nr. 4 MOUGINS - PARC VALMASQUE

Nr. 5 RUNDT OM KAPPELANENS HUE I DE
SYDLIGE ESTEREL BJERGE

Nr. 6 MIMOSESKOVENE VED PEGOMAS

Nr. 7 CAP D'AIL VED MONACO

Nr. 8 NAPOLEONS AUTENTISKE RUTE

Nr. 9 OVEN OVER GRASSE AD GR 4

Nr. 10 BAR-SUR-LOUP TIL GOURDON
AD PARADIS-STIEN


Nr. 1 - Ile Ste. Marguerite...

ILE SAINTE MARGUERITE
Tirsdag 13. oktober 2009 kl. 09.30

Tag med på en herlig slentretur på Ile Ste. Marguerite, den største af de to øer ud for Cannes.

Vi skal besøge Richelieu's citadel med fængselscellerne, hvor "Manden med Jernmasken" og huegonotterne sad fængslet, og vi ser også det glimrende lille maritime museum.

Øen har en frodig vegetation og mange smukke bugte, samt en enkelt lille strand.

Sejltid: 15 minutter

Travetid: 2½ plus 3/4 time fæstningsbesøg plus frokostpause og evt. badning.

Sværhedsgrad: 1 på skala'en 1-5. Stigning og fald 20 m. Turlængde 6 km

Udstyr: Travesko/sandaler, solkasket/regntøj, madpakke, vand, evt. badetøj.

Cannes sydlige havn nær gamle by kl. 09.30
Båden afgår kl. 10.00 præcis. Pris t/r euro 11.- voksne, 9 euros seniores, 5.50 børn (5-10 år)
Pris: Citadellet euros 3.20

Hjemture: f.x. kl. 15.15, 16.15 17.00

Hunde i snor accepteres om bord og på øen.

Kørselsvejledning: Motorvej A8, afkørsel Cannes, ad Bd Sidi Carnot ned til kystvejen Bd. de la Croisette. Kør retning mod Mandelieu til sydlige havn i Cannes ud for hotellet.

På P-pladsen (betaling) er også kontor for bådene til Ile Ste. Marguerite.

Gratis p-pladser langs vejen mod Mandelieu udenfor bygrænsen.

Kig evt. på blå kort 3643 over Cannes/Grasse.

 


Nr. 2 - RUNDT OM PLAN DE LA TOUR...

RUNDT OM PLAN DE LA TOUR

Vi bevæger os denne gang over i Pays de Maures-området nordvest for kystbyen Sainte Maxime. Ca. 10 km herfra - omkranset af smukke højdedrag - ligger den fredelige landsby Plan de la Tour.

Herfra udgår vor travetur, som bl.a. fører os til et gammelt kapel og et oldtidsmindesmærke, en såkaldt menhir, medens vi går mellem de mange vinmarker og egelunde.

En dejlig, afslappet og nem tur.

Travetid: 2½-3½ timer + frokostpause.

Sværhedsgrad: 2-3 på skalaen 1-5 - p.g.a. turens længde. Stigning og fald ca. 30 meter. Turlængde ca. 9-10 km.

Udstyr: Travestøvler, vandrestokke, solkasket/regntøj, madpakke, vand


Mødested og -tid: Parkeringspladsen i Plan de la Tour
 
Kørselsvejledning: Fra motorvej A8's udkørsel 36 køres mod St. Maxime/St. Tropez ad D25. Ad denne smukke vej kører I præcis 18 km (pas på der er flere vejarbejder p.g.a. vejens udvidelse), til I når et vejsving til højre med skilt til Plan de la Tour. Kør 6 km til rundkørsel og tag alle'en mod byens centrum. P-pladsen ligger da til venstre for alle'en før by-centrum. Regn med 50 minutters kørsel fra Mandelieu.

Kig evt. på kort 3545 OT (top25) La Garde-Freinet/St. Tropez.Nr. 3 - EZE - LA GRANDE CORNICHE...

EZE - LA GRANDE CORNICHE

Så er vi i det sydøstlige hjørne af Frankrig nær La Turbie, oven for Eze.

Vi traver først forbi Fort de la Revere, bygget som forsvar for Nice i 1870'erne.

Derefter ad botanisk sti og videre ad den gamle kanonvej langs klipperanden til udsigtspunkt La Forna overfor La Turbie og havet. 

Tilbageturen går på den anden side af bjerget ad smuk, spænstig, snoet sti med udsigt til Plateau Tercier og Laghet.

En meget smuk travetur.

Travetid: 2½-3 timer + frokostpause

Sværhedsgrad: 2-3 på skalaen 1-5. Stigning og fald 50 m. Turlængde 7-8 km.

Udstyr: Travestøvler, travestokke, solkasket/regntøj, madpakke, vand, evt kikkert.

Kørselsvejledning: Kør fra motorvej A8, afkørsel 57 - La Turbie. Drej til højre ad D2564 mod Col d'Eze - 5 km. I byen, hvor vej til venstre går ned til Eze, drejes skarpt til højre ad Route l'Adret - 3 km - forbi Astorama til den store p-plads ved Fort de la Revere.

Kig på blåt kort 3742 OT (top) Nice/Menton, før I kører.

Nr. 4 - PARC VALMASQUE...
 
 
   Parc de la Valmasque
    
Turen er lagt i baglandet mellem Sophia Antipolis og Mougins i et skønt kuperet parkområde,som franskmændene selv benytter meget til picnic-udflugter og boule om søndagen. Turen går langs golfbanen og ind i den dejlige natur ad let stenede veje og stier med dejlige kig fra højdedragene.  Frokost ved små borde med bænke. Derefter ad smuk asfalteret vej tilbage til bilerne.  En meget nem og dejlig travetur.
 
Travetid:                  2-2½ time + frokostpause
 
Sværhedsgrad:      1-2 på skalaen 1-5.  Stigning og
                                  fald 10 m.
Turlængde:
              ca. 5 km
 
Udstyr:                      Travestøvler, travestokke,
                                   solkasket, regntøj/paraply
                                    madpakke, vand
 
Tilmelding:               ikke nødvendig - bare mød op -                                   gerne med gæster

 
              
Mødested og -tid:    P-pladserne i vejsvinget på D 35, 2.1 km fra afkørsel  på motortrafikvejen N85 Cannes-Grasse efter de 2 rundkørsler,  

Kørselsvejledning:  Fra motorvej A8 tag afkørsel 42 og kør mod Mougins/   Grasse ad motortrafikvejen N85 Cannes-Grasse... Efter 1.8 km tag afkørsel ved Mougins ad D35 mod Antibes/ Valbonne. Efter 2. rundkørsel fortsæt ligeud.  I det 2.vejsving parkeres til højre på den store P-plads.  Evt køres fra ved udkørsel 44 i Antibes ad D103 mod Valbonne og dernæst til venstre 2.3 km ad D35 mod Mougins/Cannes. Parker til højre efter den store rundkørsel i næste vejsving.
 
                 

Nr. 5 - RUNDT OM KAPPELANENS HUE I DE SYDLIGE ESTEREL BJERGE...
 
        Rundt om kapellanens hue
        Klipperne omkring le Bonnet du Capelan er i vinterhalvåret omgivet af en rødlig vegetation, som kan ligne en bispehue. Derfor denne smukke tur i Esterel-bjergenes sydlige del.  Vi passerer 3 søer ad smukke stier med meterhøj lyng og nyder udsigten fra toppen af passet.
 
Travetid:                     2½ time plus frokostpause
 
Sværhedsgrad          2½ - 3 på skalaen 1-5. Stigning
                                    og fald  249 - 104 m.
                                    Turlængde  5 - 6 km.
 
Udstyr:                        Travestøvler, travestokke,
                                     solkasket, varmt tøj, evt.
                                     regntøj/paraply, madpakke, vand
 
Tilmelding:                  ikke nødvendig - bare mød op -
                                     gerne med gæster
 
Mødested og -tid:      P-pladsen Les Peguières
 
Kørselsvejledning:  Fra motorvej A8, udkørsel 38
                                   ved Fréjus.  I 1. rund-
                                   kørsel drej ad D637 mod
                                   Mandelieu/Les Adrets.
                                   Kør tværs over RN7.  Efter 1 km
                                   drej til venstre i
                                   vejsving ad Chemin de la
                                   Louve
.  Kør 1 km til vej-
                                   kryds med bro til højre.  Kør over
                                   broen mod St.
                                   Raphael/Agay 1 km til vej-trekant
                                   med 3træer
                                   (skilt t.h. mod St. R./Agay).  Drej
                                   her til venstre
                              
     til vejgaffel (Mont                                                         Vinaigre  og Peguières
                                   2.200 m).  Kør til højre mod
                                   vej over bro til    
                                   parkeringspladsen.   
                                   
                                   Kig på blå kort 3544ET(Top
                                   25) Fréjus/St. Raphaël
 
                                
 

 
       

Nr. 6 - MIMOSESKOVENE VED PEGOMAS...
      Mimoseskovene ved Pegomas
    
Det er altid svært at vurdere, hvornår mimosetræerne står i blomst.  Det kan  ske sidst i januar eller først i marts - der er jo også mange varieter, så hvem ved?  Vi satser på først i februar.  Vor travetur er en "gammel" tur, sidst gået i februar 2000.  Den er tilpas let/svær med en jævn stigning op, et langt stræk på en piste med flotte udsigter og afsluttende en lidt stejl nedstigning.  Vi ser eucalyptustræer, mimoselunde og nyder udsigten mod byer og bjerge i øst og nord.
 
Travetid:                     ca. 3 timer + pauser
 
Sværhedsgrad:         3 på skalaen 1-5.  Stigning og
                                    fald 300 m.
                                    Turlængde 9 km
 
Udstyr:                        Travestøvler, travestokke,
                                     solkasket, varmt tøj, evt.
                                     regntøj/paraply, madpakke,
                                     vand, kikkert
 
Tilmelding:                 ikke nødvendig - bare mød op -
                                     gerne med gæster
 
Mødested og -tid:      p-pladsen efter la Fénerie på
                                    D109 ca.1 km før Pegomas -
                                    kl. 10. Vistarter kl. 10.15
 
               Ingen betaling for deltagelse i turen
 
Kørselsvejledning:  Fra motorvej A8 afkørsel 40
                                   Mandelieu, hold til højre,
                                   tag midterbanen, kør til
                                   rundkørsel, til venstre ad  D109
                                   mod Pegomas. Efter
                                   landsbyhusene les Fénerie
                                   parkér
 
                                  på lille p-plads til venstre,
                                   ca. 1 km fra Pegomas.
 
      Kig på blå kort 3643ET Cannes/Grasse før I kører
 
                
 
 

Nr. 7 - CAP D'AIL VED MONACO...


 
Cap d'Ail ved Monaco
   Det er ikke så koldt ved Middelhavet i vintermånederne.  Vi går tæt på vandet fra Cap Mala til Plage Marquet.  Først en lettere stigning til den lille botaniske have ved det gamle berømte Eden Hotel fra 1892, så ned ad trapper til Plage Mala og videre rundt om pynten på cementeret sti langs vandet til Page Marquet, hvor vi spiser vor frokost. Retur samme vej til stationen.
 
Travetid:               2½ time + frokostpause.
 
Sværhedsgrad:    1-2 på skalaen 1-5. Stigning og
                                fald 70-100 m.
                               Turlængde: 6 km - læs PS om evt.
                               bølgegang!
 
Udstyr:                  Travestøvler, travestokke, varmt tøj
                               evt. regntøj/paraply
                               vand, madpakke.
 
Tilmelding:            ikke nødvendig - bare mød op -
                                gerne med gæster
 
Mødested og -tid:  P-pladser langs vandet modsat
                                 jernbanestationen, 
                               
Kørselsvejledning:  Fra motorvej A8 ad frakørsel 56
                                   mod Monaco og
                                   Cap d'Ail.  Kør ned til Cap d'Ail by
                                   og drej til venstre
                                   ved turistkontoret på hjørnet og p-
                                   pladsen til højre.
                                   Her straks til højre ad ensrettet vej
                                   ned til SNCF-
                                   stationen. Før denne til højre ned
                                   til vandet (plage)
                                    Parkér her.
 
    Kig evt. på blå kort 3642 ET (top 25) Nice - Menton
 
                 
              
 

Nr. 8 - NAPOLEONS AUTENTISKE RUTE...
 
Ad den autentiske Route Napoleon
    
Efter at Napoleon fra Elba var landet med 885 mand i Golfe-Juan om morgenen. onsdag d. 1. marts 1815, marcherede han i hurtigt tempo via Cannes (bivuac på stranden) den 2. marts via Grasse til St. Vallier-de-Thiey, hvor han gjorde kort ophold. Næste stop var i Escragnolles. kl. 17.00.  Han slog lejr i Seranon 11 km derfra.  Han ankom til Grenoble d. 7. marts kl. 23.00 efter at have modtaget hyldest fra de tropper, som skulle have nedkæmpet hans få soldater.
På samme dag 195 år senere skal vi - som han - trave ad samme autentiske bjergsti, men kun 7 km, og med en fantastisk udsigt nyde historiens vingesus,  Sammen spiser vi bagefter en hjemmelavet frokost på den nærliggende routier-restaurant La Colette. 
 
Travetid:   3 timer + senere frokost på La Colette, ca. kl. 13.00
 
Sværhedsgrad:  3 på skalaen 1-5.  Stigning og fald 238 m. Turlængde 7 km.
      Turen er uegnet for dårligt gående og folk i dårlig kondition
 
Udstyr: Travestøvler, travestokke er obligatoriske, varmt tøj, hue,
               Regntøj/paraply, kikkert, vand (evt. egen forplejning)
 
Mødested & -tid:  P-pladsen 1 km øst for Escragnolles ved landsbyen La Colette
     overfor restauranten kl. 10.00, 
Turen starter kl. 10.15.
 
    Ingen betaling for deltagelse i turen
 
Kørselsvejledning:  Kør til Grasse eller over Cabris og videre ad Route Napoleon RN 85
       gennem St. Vallier-de Thuey til Escragnolles 17 km, Fra Fayence via Mons 
                                      
  Kig evt. på blå kort 3543 ET (top 25) Haute Siagne
 
     

Nr. 9 - OVEN OVER GRASSE AD GR 4...

Travetur ovenfor Grasse

             En meget smuk og afvekslende travetur, hvor vi først følger GR 4 fra tennisbanerne ovenfor Grasse
helt op på plateauet og dernæst drejer i retning mod Chateauneuf.  Her oppe er der en herlig udsigt
over Grasse, lavlandet og ud mod havet.  Vi spiser her vor medbragte mad, inden vi siksakker os ned  til den store brede piste, hvorfra vi går tilbage til vort udgangspunkt og parkering.
 
Travetid:                    2½ time + frokostpause
 
Sværhedsgrad:          3 på skalen 1-5.  Stigning og fald
                                   ca. 450 meter.  Turlængde ca. 7
                                   km.
 
Udstyr:                        Travestøvler, travestokke,
                                    solkasket, evt. regntøj,
                                    madpakke, vand
 
 
Mødested og -tid:        P-plads ved tennisbanerne
                                    nær  Route Napoleon kl. 10.00.
                                    Start 10.15.

 
             
Kørselsvejledning:       Fra motorvej A8 ad frakørsel 42
                                    mod Mougins og Grasse. Kør
                                    gennem byen.

                                    Ad N85 mod Digne ad Route
                                    Napoleon. 100 meter efter
                                    vejsving ved Piscine
                                    Municipale kør ind til højre og
                                    parkér ved tennisbanerne
 
                                    Kig  iøvrigt på blå kort 3643 ET
                                    Cannes - Grasse
 
                                
     

Nr. 10 - BAR-SUR-LOUP TIL GOURDON AD PARADIS-STIEN...
                       Bar-sur-Loup til Gourdon
                             ad paradisstien
                   
Den rigtige travetur i det sydfranske - helst med sol - med udsigter, smuk bjergsti, lidt udfordring til fysikken og en lille, fortryllende bjergby, Gourdon ! 

Fra Bar-sur-Loup traver
vi lidt stejlt op et lille stykke vej, så ligeud en længere strækning med udsigter og til
sidst stejlt opad af selve paradisstien til Gourdon, hvor vi spiser vor frokost.  

Tilbage til
Bar-sur-Loup nedad gennem baglandet.  Den tur bør I deltage I allesammen!
 
Travetid:                 3½ time + frokostpause
 
Sværhedsgrad:      3 på skalen 1-5. 
                                 Stigning & fald: 550 m. 
                                 Turlængde ca. 8 km
                                  - ikke for gangbesværede!
 
Udstyr:                     Travestøvler, travestokke
                                  nødvendige. solkasket/regntøj, 
                                  madpakke, vand, kikkert
 
Tilmelding:               ikke nødvendig - bare mød op -
                                   gerne med gæster og hunde
 
            
Mødested og -tid:    P-pladsen v/ kirkegården i Bar-                                   sur-Loup
 
Kørselsvejledning:  Kør til Grasse og derfra
                                  mod   Vence ad D2085 til
                                  Prè-du-Lac;
                                  så til Bar-sur-Loup ad D2210. 
                                  Fra Vence: i modsat retning til
                                  Bar-sur-Loup. Kør op til 
                                  landsbyen.  Fortsæt ad Chemin de
                                  Bessuane til cimitière,
                                  kirkegården.
 
Kig på blå kort 3643 ET  Cannes-Grasse