IDE'ER TIL UDFLUGTER - SÅVEL EN-DAGS SOM FLER-DAGES
Oversigt over udflugter:

DER VIL LØBENDE BLIVE LAGT UDFLUGTER IND.

Foreløbig er der følgende:


1.    Udflugt til Chateauvielle øst for Var-floden

2.    Udflugt til Den Amerikanske Krigskirkegård i
       Draguignan
 

3.    Le Chateau Roseline

4.    Le Chateau Berne 
 

5.    Rennes le Chateau ved Pyrenæerne

6.    Udflugt til Italien ?? - Garda-søen - Hotel Pai

7.    Udflugt til Madone d'Utelle

8.    Den Russiske Kirke i Nice

9.    Marked i Bordighera i Italien

10.  Besøg ved Garda-søen og i Arena'en i Verona

11.  Udflugt til Santa Margherita Ligure

12.  Udflugt til Noli og Savona i Italien

13.  Udflugt til Saint-Tropez

14.  Udflugt med aktiviteter - Canyon Forest i Villeneuve-
       Loubet

15.  Udflugt til Saint Honorat - Iles de Lerins - i Cannes-
       bugten

16.  Udflugt til Canigou - Pyrenæerne - i mere end
       2700m meters højde

17.  Udflugt til Mont Saint Michel i Normandiet

18.  Udflugt til Pas de La Bonnette - nord for Auron

19.  Udflugt op i bjergene - Greolieres, St. Auban m.v.

20.  Besøg i Port Grimaud

21.  Rundt om Cap Ferrat

22.  Udflugter til Italien ??

23.  Udflugt/ferie til Toscana/Umbrien

24.  Vingård i Siena-området i Italien

26.  Beaucaire og kanal-sejlads

27.  Iles de Frioule ud for Marseilles

28.  Udflugt til Italien - Asti

29.  Udflugt og malerkursus i Languedoc-området

30.  Udflugt nord for Nice...

31.  Fort Carre ved Antibes Havn...

32.  Udflugter til Italien ?

33.  Smuk udflugt til bjergene over Isola...

34.  Udflugt i Provence...

35.  Fort de Bregancon...


 
Nr. 1 - UDFLUGT ØST FOR VAR-FLODEN
Nr. 1

BESØG CHATEAUVIELLE

Det er måske ikke så tit man kommer øst for Var-floden, - det skulle da lige være, når man skal en tur til Italien for at gå på marked.

Men der er faktisk mange flotte steder, som er et besøg værd.

Et af dem kunne være den gamle middelalder-borg/slot Chateauvielle.

Kør over La Manda-broen, drej til venstre nordpå, og efter et par kilometer drejer du af og følger vejen mod Castagniers og Aspremont. Et par søde og spændende byer, hvor man lige kan få strakt benene lidt og måske få en kop kaffe !

Herefter videre mod Tourrettes/Levens, hvor der ligger et gammelt chateau og museum, som også er et besøg værd.

Inde i Tourrettes drejes til venstre og vejen følges mod Levens - D19 og derefter i rundkørslen ad D 815 mod Chateauneuf.

Et sted på vejen opad kommer der et stort jernkors på højre hånd og en restaurant, der hedder Bilboquets på venstre hånd.

Her drejes til højre ad en lille grusvej og der kan køres helt op til den gamle ruin.

Herfra kan der gåes en dejlig nem travetur ud på Mont Macaron, hvorfra der er en formidabel udsigt over Middelhavet og kysten til begge sider.

Når I så kommer tilbage til bilen går I over vejen og op til det gamle chateau, hvor det er muligt at gå rundt inde i ruinerne. En fantastisk oplevelse.

Dejlige grønne områder, som er perfekte til en picnic. Så er vejret godt - så tag en picnic-kurv med og slap af i græsset for foden af ruinen.

Herefter kan man så vende om og køre samme vej tilbage - eller fortsætte mod Contes og køre over Col de Braus til Sospel.

Turen over Col de Braus er meget snoet - se foto øverst.

Inde i Sospel må man næsten unde sig selv den oplevelse lige at besøge katedralen, som er meget flot - selvom den er en smule forfalden.

Efter Sospel kan det være ned til kysten og tage den vej hjem - eller hoppe på motorvejen, hvis dagen er ved at gå på hæld. 
                                                 -o0o-

Nr. 2 - DEN AMERIKANSKE KRIGSKIRKEGÅRD I DRAGUIGNAN

Nr. 2

BESØG DEN AMERIKANSKE KRIGSKIRKEGÅRD I DRAGUIGNAN

Vi ved godt, at der er megen uro og krige rundt omkring i Verden, - så det at besøge en krigskirkegård  er måske ikke lige det, der falder først for.

Men alligevel - vi bor i et område, som har mange minder fra 2. verdenskrig, og krigskirkegården i Draguignan er et af dem.

Først stritter man lidt imod at besøge den, men der var alligevel noget der trak.

Og det blev en stor og betagende oplevelse.

Der er så smukt og fredfyldt, og det er er så flot vedligeholdt. Man bliver lidt tavs og stille, når man vandrer rundt mellem korsene og besøger "kapellet" med de store hvide flagstænger med guldørnene på toppen, der er placeret på hver side af kapellet.

Ved flere af de hvide kors ligger der friske buketter. Måske efterladte - 2-3 generationer senere - der er ovre og besøge et familiemedlem, der gav sit liv for at være med til at befri Europa.

Tankevækkende - i disse tider !

Besøg kirkegården - tag eventuelt gæster med fra Danmark - vi er rimeligt sikre på, at I/de vil opleve det samme, som vi gjorde.

Du kan læse mere inde på Google, hvis du søger på

Rhone American Cemetary Draguignan


                                      -o0o-


 


Nr. 3 - LE CHATEAU ROSELINE
Nr. 3

LE CHATEAU ROSELINE

Dette dejlige vinslot tilbyder en lang række af arrangementer i årets løb.

Der er også vin-udsalg, prøvesmagning etc.

Se hele programmet på

www.sainte-roseline.comFra advokat Max Ulrich Klinker har vi modtaget følgende artikel om Sainte Roseline.

På tyskernes foranledning under Den Anden Verdenskrig "cru classe´-" ficerede man en række vingårde i Provence. Primært i Var-området. Tyskerne ville have orden og overblik. Sådan lyder historien, og endda helt i overensstemmelse med alle vores fordomme (!). Formentlig var der nok snarere tale om et samspil, hvor der fra fransk side med en række ambitiøse vinfolk, anført af baron Henri Rasque de Laval fra vingården Domaine de Chateau Sainte-Roseline i spidsen, blev skubbet gevaldigt på for at få løftet provencevine op i "det bedre selskab". Hvordan det egentlig er foregået, fortaber sig i det uvisse. Men med bekendtgørelse fra det franske landbrugsministerium af 20. juli 1955 blev klassifikationen "cru classe" legal.

Vinbønderne i Provence valgte at benytte den prestigefyldte og let-genkendelige klassifikationstitel fra Bordeaux af samme navn. 23 udvalgte af de mange vingårde i Provence blev optaget på en liste, og på hvilken man på klassifikationstidspunktet anså netop disse vingårde som værende de bedste producenter. De egentlige præmisser for klassifikationen synes dog usikre.

I dag er der 18 "cru classe" - vingårde tilbage og indehaverne holder sig selvfølgelig ikke tilbage med at anprise deres plads i klassifikationen. 14 af de 18 vingårde er tilmed gået sammen i en egen organisation "LeClub des Crus Classes des Cotes de Provence".


En god vingård

Straks øst for Var-byen Vidauban ligger den mindre landsby Les-Arcs-sur-Argens med vingården og kapellet Domaine de Sainte Roseline. Indehaveren gennem mange år var (far og søn) baronerne Rasque de Laval. I 1994 købte ægteparret, ønologerne Bernard og Francoise Teillaud vingården for euros 5.2 euros, og over de ti år som nu er gået, har Teillauds investeret yderligere 16 mio. i jordopkøb, renovering og forbedring af forædlingsteknikker. De oprindelige 50 hektarer er blevet til 220 hektarer, og hvoraf 70 hektarer er direkte cru-classificeret. Druerne plukkes fortsat manuelt og udvælges med omhu. Ingen pulkkemaskiner, der foruden druer også samler og kvaser blade, snegle og grene. Domaine de Sainte Roseline er gennem flid og dygtighed blevet en af de mest anerkendte vingårde i Provence. Jævnligt omtales vingården i store franske aviser og deres vintillæg. Målsætningen, som beskrives poetisk på hjemmesiden, er at være "un des grands fleurons de la viticulture meridionale". Det er ingen overdrivelse. Vine fra Domaine de Sainte Roseline føres på mange store gourmetrestauranter. Ikke bare i Sydfrankrig. Den på verdensplan mest udbredte provencevin er formentlig fortsat Winston Chruchills foretrukne "darling" Chateau Simone fra Pallette tæt på Aix-en-Provence. Men mon ikke vinene fra Domaine de Roseline efterhånden gør rangen om en førsteplads stridig ??

Vingården producerer i forholdet 35% røde, 50% rose og 15% hvide vine. De røde vine består af drueblanding (cepage) fra primært syrah, cabernet sauvignon og mourvedre. Sidstnævnte er ellers mest kendt fra de mægtige Bandol-vine, og hvor mouvedre skal indgå med mindst halvdelen. Vingården selv anbefaler at gemme de røde vine op til 10-15 år, og servere dem ved en temperatur på 18 grader. De hvide - og rose-vinene højest i en noget kortere gemmetid, ligesom de naturligvis skal serveres svale. Vinene er inddelt i tre (pris)-kategorier. Begyndende med den mest eksklusive "Cuvee Prieure Cru Classe", eferfulgt af "Lampe de Meduse Cru Classe" og endelig serien, som kun fås i hvid-og rosevin: Le Cloitre de Sainte Roseline. Herudover sælges en bordvin til rimelige penge. Vinstokkene plejes og udskiftes med grundighed. Man påstår, at enkelte af vinstokkene er helt tilbage fra Pave Johan den 22.'s tid i 1300-tallet. Det er i hvert fald en god historie, og som er illustrerende til beretningen nedenfor om helgen af samme navn.

Desværre præsenterer den unge betjening i vingårdens butik til tider en noget arrogant adfærd. Det er da også lige for at blive indbildsk, når man står med noget af den bedste vin fra Provence og ikke selv er så gammel.

Kapellet og de tre mirakler

Så kan man i stedet for gå over i kapellet af samme navn som vingården. Der er bare 25 meter at gå. Her finder man Marc Chagalls store billedværk "Englenes Måltid". Mest kendt er selvfølgelig den helgen, der lægger navn til hele stedet: Hellige - eller på fransk - Sainte Roseline. Hun blev født 27. januar 1263, som datter af den mægtige marquis Arnault de Villeneuve, Seigneur des Arcs. Hendes mor Sybille de Sabran døde da Roseline var 12 år, hvorefter hun fik ansvaret for sine otte yngre søskende og slottets husholdning. Mens hun levede højt agtet af de lokale. Som følge af samtidens tørke og hungersnød kom egnens bønder ofte og tiggede ved slottets indgang. Uden sin fars vidende gav hun dem brød. I historien om "Rosen-underet" fortælles det, at da hun engang blev grebet i færd med at smugle brød til de fattige, og nødtvungent måtte blotte sit forklæde for sin far, der ikke billigede hendes tiltag, var der kun rosenblade i hendes favn.

Klosteret ved siden af slottet hed dengang La Celle-Roubaud og blev ledet af en faster, Jeanne de Villeneuve. Roseline besøgte hende jævnligt, og besøgene har formentlig vakt hendes åndelige interesse. For hun blev optaget som novice, men ikke uden mange drøftelser forinden med sin far, der havde haft planer om at gifte hende til en adelsmand af passende kaliber.

I klosteret indtraf endnu et mirakel, som betegnes som "Englenes Måltid". En dag da Roseline var i færd med at forberede aftensmaden gik hun i stå, begyndte at bede og faldt i trance. Da de øvrige nonner trådte ind i rummet var bordet ikke dækket, og de skulle netop til at skælde hende ud, da de så engle forlade spisesalen. Englene havde i en fart dækket op og sat mad frem. Mirakelhistorien er ide-motivet for den russisk-franske maler Marc Chagalls (1887-1985) store mosaik fra 1975, som hænger centralt i kapellet.

Roseline opholdt sig som nonne i flere klostre. I 1285 vendte hun tilbage til Les-Arcs-sur-Argens. Her tilbragte hun sine næste 44 år inden hun døde 17. januar 1329. I perioden 1300-1329 var hun priorinde efter sin faster, og var vellidt. Roseline var så forbilledlig ren og oprigtig, at da hun døde gik hendes legeme ikke i umiddelbar forrådnelse. Ved åbning af hendes grav fem år efter, var øjnene åbne og klare, som havde de været levende. Selve liget så ud, som om døden kun netop var indtruffet. Dette opregner man som et tredje - og det største - mirakel. Det udlægges traditionelt, som en troens sejr over døden.

En hoflæge kom forbi

Således lå Roseline indtil dette ejendommelige fænomen, som hun efterhånden var blevet kendt for, rygtedes også overfor Solkongen og hans skeptiske livlæge. I 1660 havde hoflægen lejlighed til at være i området, og han ville undersøge Roseline nærmere. Kunne det være andet end et bedrag ? Han borede nysgerrigt et regulært hul i hendes ene øje, idet han mente, at det måtte være snyderi. Hvorvidt han blev klogere, vides der ikke noget om. Men Roseline måtte snart efter undergå en nødtørftig konservering. For hoflægens behandling kunne selv ikke et rent legeme klare. Man bevarede hende så godt man kunne. Først i 1894 var man klar med midler, og da fandt den største konservering sted. En mindre igen i 1994. Og det er i den tilstand man endnu kan se hende. Roseline ligger i en stor glasmontre og har ligget i kapellet siden 1329 (det vil sige fra 163 år før Columbus sejlede til Amerika - for nu at få proportionerne på plads). Selv i dag søger syge, navnlig børn til hende for at stryge et stykke beklædning langs glasmontren i håb om helbredelse.

En smuk tradition

Altid er hun omgivet af friske blomster. For de lokale provencalere bevarer en gammel tradition, nemlig at brudepar efterlader brudebuketten ved Sainte Roselines montre. Med sirlig håndskrift har damerne i kapellets entre sat en seddel på glasmontren. Der står, at Hellige Roseline ikke er en kuriositet, men en kvinde, der med sit forbilledlige eksempel overvandt også døden.

Hendes helgensdag er 17. januar, men pilgrimme besøger stedet hele året.  Hvor mange af dem, der også er vingæster vides ikke, men vingården modtager ca. 40.000 besøgende årligt.

Både Roseline og vingården er bestemt et bekendtskab værd.


Fra LES DANOIS skal lyde en stor tak til Max Ulrich Klinker for denne spændende beretning om Sainte Roseline. Det giver nu en helt anden dybde og mening næste gang man besøger stedet.


   

Nr. 4 - LE CHATEAU BERNE
Nr. 4

LE CHATEAU BERNE

Dette store vinslot har alt.

Vinskole, kokkeskole og malerskole.

Tillige auberge med 2 pools.

I årets løb sker der mange spændende ting her, - f.x. koncerter, - ligesom der hele året rundt er restaurant og butiksudsalg.

Gå ind på deres web-site og læs, hvad der sker :

www.chateauberne.com
.

Nr. 5 - RENNES LE CHATEAU VED PYRENÆERNE

Nr. 5

UDFLUGTER I RENNES LE CHATEAU...

Gå ind på www.heilsbye.dk og læs mere om mulighederne for guidet tur i dette område.

Nr. 6 - UDFLUGTER TIL ITALIEN ...

Nr. 6

UDFLUGTER TIL ITALIEN...

Gå ind på www.italy.dk og få gode ide'er.


Nr. 7 - UDFLUGT TIL MADONE D'UTELLE...

Nr. 7

UDFLUGT TIL MADONE D'UTELLE...

Her er en god ide til en udflugt, - hvis du f.eks. har gæster på besøg nordfra. Eller bare selv vil have en lille tur.

Kør ad RN 202 nordpå indtil afkørslen mod Utelle - RN 2565.

Kør til Utelle og tag et lille stop og besøg den store katedral, som desværre er forfalden, - men alligevel utroligt flot.

Derefter videre helt op på toppen af bjerget, hvor der ligger et lille kapel, og en butik og restaurant, som drives af nonner.

En vidunderlig udsigt til bjergene hele vejen rundt, - og helt ud til Cap Antibes, Middelhavet, Var-floden etc.

Gå ind på
www.madonedutelle.com og se fotos og læs mere om det.
Nr. 8 - Den Russiske Kirke i Nice...
Nr. 8

DEN RUSSISKE KIRKE I NICE...

Fantastisk flot bygningsværk.

Åbningstider om formiddagen indtil kl. 12 og igen om eftermiddagen.

Entre: euro 3.-

Let at finde:

Kør ad Promenade des Anglais, kør op ad Boulevard Gambetta, - et stykke oppe kommer der et skilt til venstre til EGLISE RUSSE.
.

Nr. 9 - MARKED I BORDIGHERA I ITALIEN...
Nr. 9

TORSDAG FORMIDDAGS-MARKED I BORDIGHERA...

Kun ca. 4-5 km efter Ventimiglia.

Markedet er placeret mellem byen og lystbådehavnen.

Langs med vandet.

Hyggeligt marked - ikke så kæmpestort som Ventimiglia.


Nr. 10 - BESØG VED GARDA-SØEN OG I ARENA'EN I VERONA...
Nr. 10

UDFLUGT TIL GARDA-SØEN - OG EN AFTEN I ARENA'EN I VERONA...


Nr. 11 - Udflugt til Santa Margherita Ligure...

Nr. 11

UDFLUGT TIL SANTA MARGHERITA LIGURE...

Mangler du ide'er til små udflugter - så er her en:

Tag en enkelt eller to overnatninger i Santa Margherita Ligure, som ligger lige på den anden side af Genua - når du kommer fra Frankrigs-siden.

Der er masser af hoteller - og også til fornuftige priser.

Vi har kendskab til to hoteller- Hotel Anita og Hotel Minerva, som ligger i gå-afstand fra havnepromenaden.

Byen er fuld af liv, masser af restauranter, butikker, smukke bygninger etc.Lige vest for byen ligger den kendte by PORTOFINO, som du enten kan køre til at gå til.

Dejlig tur langs kysten.

En anden mulighed er at køre lidt østpå langs kysten til RAPALLO.

En større levende by med masser af liv. Hyggelige gader med forskellig handel etc.


Alt i alt kan du på en eller to dage få nogle gode oplevelser.


Hvis du kører igennem Genua skal du huske at få et "miljø-zone" mærke til bilens forrude, så du undgår at få en bøde eftersendt.


Nr. 12 - Udflugt til Noli og Savona
UDFLUGT TIL NOLI OG SAVONA...

I forbindelse med ture til Santa Margharita, Verona, Venedig etc passerede vi flere gange NOLI, som ligger på Ligure-kysten lige før Savona.

Nem at kende med en stor fæstning, der rejser sig over byen.

Vi bestemte os for en lille udflugt med en enkelt overnatning i byen. Bl.a. for at kunne besøge fæstningen.

For ikke blot at køre frem og tilbage ad kystvej eller autostrada besluttede vi os for en lille omvej - nemlig over Isola 2000 og Pas de Lombarde og så ned over Cuneo, Vidagio, Vicoforte og så ned til kysten.

Oppe i passet er der en fantastisk udsigt NED til Isola 2000, løjper osv. Gamle middelalder sten-hytter, bunkers fra krigens tid, - der er noget at se på.
 
Hvis man er til bjerge, udsigter, gamle fæstninger, monumentale katedraler etc er dette en fantastisk flot tur.

I en lille by Vicoforte tårnede der sig pludselig en kæmpe-katedral frem, - med monument foran. Virkelig imponerende. 

Vi kom til Noli hen på eftermiddagen og fandt et lille hyggeligt italiensk "familie"-hotel, som var OK, men ikke den store luksus, - men der var hvad der skulle være.

Byen er hyggelig med mange charmerende torve, små gader, flotte små og store kirker og meget mere.

Tilpas til en halv eller trekvart dag.

Dagen efter ville vi køre hjem ad strandvejen i fred og ro

MEN SÅDAN SKULLE DET IKKE HELT GÅ...

På vej igennem Alassio by sprang køleren på bilen, og vi måtte straks køre ind på en tankstation.

En mekaniker kom til og forklarede at det ville tage mindst to dage at få en reserve-køler frem.

Så kom vi i tanker om auto-hjælp på forsikringen og ringede til nummeret på vort forsikringspapir.

Meget hjælpsomme - og talte flydende engelsk - og kun 35 minutter senere stod der en ladvogn for at køre os til et autoriseret BMW-værksted. Det lå i Savona !!

Vi er altid kørt udenom Savona, da den så så industriagtig ud med den store terminal-havn, de rød/hvide skorstene etc, men nu var vi tvunget til at tage en overnatning.

BMW-værkstedet var meget hjælpsomme da vi ankom ved 15-tiden og lovede bilen færdig næste dag ved 17-tiden. Og det kom til at holde stik.

Vi fandt et hotel nede ved lystbådehavnen, der ligger lige op ad den imponerende fæstning, som vi besøgte om aftenen.

Forsikringen betalte hotellet, da det var i forbindelse med auto-hjælp.

Byen viste sig faktisk at være meget charmerende med et utal af flotte bygninger, monumenter, middelalder-tårne, og flotte kirker.

Vi fik nemt det døgn til at gå, som vi havde til rådighed.

Om aftenen sad vi nede i lystbådehavnen og nød udsigten og stemningen og god italiensk rødvin - bare dejligt.

Hvis du en dag har nogle timer til overs - så prøv at køre ind til Centrum og gå nogle timer rundt.

Fotos fra turen er lagt ind i "Foto-galleri" fra omkring nummer 94. 


Nr. 13 - Udflugt til Saint-Tropez...
UDFLUGT TIL SAINT TROPEZ...

Vi har sikkert alle været der - mindst een gang.

Men her er et forslag til at gøre udflugten lidt anderledes.

Det gælder nok mest, hvis du kommer østfra, - men ide'en kan sikkert bruges andre.

Turen fra Sainte Maxime rundt om bugten over Port Grimaud og videre ud til Sainte Tropez kan være lidt træls om sommeren. Den kan faktisk tage flere timer.Prøv i stedet at parkere bilen på havnen i Sainte Maxime og tage navetten, der sejler tværs over bugten.

En dejlig sejltur, der kun tager cirka 20 minutter.

Returbillet koster kun euro 12.-

Bådene sejler hvert kvarter - begge veje.

Du kan gå ind på www.bateauxverts.com og læse mere.

Vi har lagt lidt fotos ind fra Saint Tropez på "Foto-galleri".

Nr. 14 - UDFLUGT MDED AKTIVITETER...

NR. 14

UDFLUGT MED AKTIVITETER...

Fra Kirsten Jørgensen har vi modtaget følgende ide'er:

Hvad enten det er voksne, børn eller børnebørn du har på besøg er her et forslag til en dejlig dag med mange forskellige aktiviteter.

Tag til Villeneuve Loubet og besøg "Eventyr-parken", hvor der sker noget for alle aldersklasser, hvad enten du er 3 år eller 102 år !

Gå ind på

www.leboisdeslutins.com

www.lelabyrinthedelaventure.com

www.pitchounforest.com

www.canyonforest.com 

og se, hvad du kan opleve.

Der er også lagt fotos ind på "FOTO-GALLERI" - nr. 123-124-125.

Nr. 15 - UDFLUGT TIL SAINT HONORAT - ILES DE LERINS - I CANNES-BUGTEN

UDFLUGT TIL SAINT HONORAT - ILES DE LERINS - I CANNES-BUGTEN...

Nogen gange er det det, der ligger lige for, som man ikke får set.

Vi kører ofte til bjerglandsbyer, langs kysten til nye byer - og glemmer det, der ligger lige for.

Som f.eks. øen Saint Honorat i Cannes-bugten.

Man kommer dertil med navette fra Cannes havn (vestlige ende).

Efter næsten ti år tog vi derud og fik en fantastisk oplevelse.

Øen er meget charmerende med små kapeller placeret rundt omkring på øen. Statuer og mindesmærker.

Det store chateau, som er placeret på sydsiden af øen, og som man kan komme ind i og helt op på toppen af, - for kun 3.- euro pr. næse. Oplevelsen er pengene værd.

Klosteret er fantastisk smukt - se indledende foto - på denne side.

Hele øen kan gåes rundt på ca. een time - og det kan faktisk anbefales at tage en picnic-kurv og badetøj med. Der er rigtig mange steder, hvor man kan sidde i skygge under træerne og nyde frokosten. Og bade, hvis det er det man vil.

Der er også en meget lækker restaurant - La Tonnelle - og hvis man er til salater, sandwich'er, crepes etc. er der lige ved siden af en snack-bar, hvor man kan sidde dejligt i skyggen.

Ved klosteret er der en flot butik med alle produkterne fra øen.
Vinmarkerne spreder sig ud over hele det inderste af øen.

Gå ind på "FOTO-GALLERI" og se fotos fra øen fra nr. 126 til 135.

NB: Læs også Max Ulrich Klinkers artikel i Kirkenyt nr. 140 fra maj 2008, hvor han fortæller om sit uge-lange ophold på øen.
Nr. 16 - UDFLUGT TIL CANIGOU I DE ØSTLIGE PYRENÆER...

UDFLUGT TIL CANIGOU I DE ØSTLIGE PYRENÆER...

Er du på de kanter skulle du unde dig selv en tur op til toppen af Canigou, som er et af de højste punkter i de østlige Pyrenæer.

Union Danois' sekretær Birgitte Sørensen og hendes mand Jesper gennemførte i august 2009 en udflugt til toppen.

En fantastisk oplevelse.

Læs om turen inde på

www.verdensjournalist.com

Nr. 17 - Udflugt til Mont Saint Michel i Normandiet
UDFLUGT TIL MONT SAINT MICHEL...

Frankrigs største turistattraktion. Indstiftet til ærkeenglen Michael ligger klosterborgen Mont St. Michel på en ø i havet ud for Bretagne og Normandiet.

- af Max Ulrich Klinker.


Frankrig er som bekendt geografisk stort. Danmark kan ret præcist ligge 11 gange inden for Hexagonen - eller det franske moderland om man vil. Der er ca. 1.300 km fra Riviera'en op til Bretagne og nogenlunde det samme fra Danmark.

På grænsen mellem Normandiet og Bretagne ligger en af Frankrigs kendteste turistattraktioner. Mont Saint Michel, som er et kloster indstiftet til ærkeenglen Michael på en 28 ha. stor ø i havet, og hvor tilfartsvejen to gange i døgnet svømmes over af Europas kraftiste tidevand. Ifølge legenden rejser vandet sig hurtigere end en hest kan galopere. Tilmed er der kviksand flere steder i området. Heldigvis er nye og lettere tilgangsveje ved at blive etableret i disse år.

Historien

Foran biskop Aubert af Avranches åbenbarede ærkeenglen Michael sig i året 708. Han blev bedt om at opføre en kirke. Også den gang var det sin sag at sætte himmel og hav i bevægelse på grund af det, der kunne være blot en drøm. Så først da ærkeenglen havde vist sig hele tre gange rettede biskoppen sig efter budskabet. Nu manglede han bare at vide, hvoren kirke skulle bygges. Snart efter var en tyr forsvundet fra et hushold, og da man senere besynderligt nok fandt den på toppen af en lille ø ude i havet, tog folk omkring biskoppen det som et tegn. Et tegn på, hvor kirken skulle bygges. Og så var det bare om at komme i gang.  

I året 966 omdannedes kirken til et benedictinerkloster, hvorefter et imponerende bygningsværk efterhånden rejste sig. (Benedictinerordnen er stiftet omkring år 540 og udgik fra Monte Casino i Italien. Også i Danmark var de rigt repræsenteret før Reformationen). Bygning af klosteret foregik ikke uden komplikationer. Givetvis har munkene været bedre til åndelige sysler end som bygherrer. Bl.a. brasede klosterkirkens ene side sammen allerede få år efter opførslen. Samme skæbne led tårne og andre bygninger. Med ved slidsom ihærdighed og stort engagement fik man opført og genopført det Mont St. Michel, som man kan se i dag, og som ca. 1.5 mio. turister årligt vælger at se. Det som i dag er Frankrigs største turistattraktion.

Benediktinerordnen er især kendt for deres fremstilling af bøger. Det var et vigtigt, men også et kompliceret arbejde før Johnn Gutenberg i Strassbourg i ca. 1450 opfandt bogtrykningskunsten. Munkene skrev af, skrev af og skrev atter af. Med sirlig og smuk skrift. Det var datidens publisering i sin enkle form. Når man færdes i klostrets skrivestue er det ligesom at tænke på Umberto Ecos store værk "Rosens Navn", hvor selve biblioteket spiller en ikke uvæsentlig rolle. Skrivestuen ligger i den delaf klostret som kalder for "La Merville", (dansk: Vidunderet). Sammen med den kønne klosterhave, rum som munkenes spisesal (refektoriet, som det hedder i klostersprog) og opholdssal korsriddere for nu kun at nævne alt for få, får man den dag i dag et glimrende indblik i denne bygnings prægtige storhed og det liv, som har udspundet sig.

Krigsposition

Tillige ligger Mont St. Michel i krigsøjemed strategisk centralt. Det har naturligvis afstedkommet, at klosteret, samtidigt er opbygget som en fæstning. Ligesom en ridderorden med beskyttelsesopgaver som formål blev oprettet i slutningen af Middelalderen.

En af de første krigere var 900-tallets navnkundige vikingehøvding Rolf, der senere tog navnet Rollo, og som blev stamfader til det normanniske dynasti i Normandiet og i England, idet den franske kong Karl 3. Enfoldige overlod ham store dele af det vestlige Frankrig, herunder Mont St. Michel mod den betingelse, at Rollo til gengæld beskyttede franskmændene overfor andre vikinger. Bl.a. skulle Seinen i Paris holdes fri for vikinge-"besøg". Rollo blev i den forbindelse døbt og gjort til greve af Rouen, dvs en vasal til kongen. Fra da af kunne man formodentlig også tale dansk på Mont St. Michel. Det kunne man nemlig i flere hundrede år efterfølgende i hans grevskab - hvor der den dag i dag ligger landsbyer som Holbeque (dansk: Holbæk) og lignende danske navne. Det kan nok også tillægges Rollos ære, at franskmændene stadigværk siger babord, når de omtaler et skibs bagbords side. Retfærdigvis skal det nævnes, at det er stadig omdiskuteret, hvorvidt Rollo var af dansk eller norsk afstamning. Men en mand fra nord, - det var han.

  


 

Blandt andre krigere var Rollos oldebarn Vilhelm, (eng.: William og fr.: Guillaume), som efter slaget ved Hastings i 1066 tituleredes Vilhelm Erobreren og Konge af England. På det berømte Bayeux-tæppe, der er udstillet i byen Bayeux med også dansktalende audio-guides tilgængelige, kan man se ham med sin hær ankomme til Mont St. Michel.

Under en af de lange og mange krige mellem Storbritannien og Frankrig har Mont St. Michel ofte været et krigsmål og genstand for belejring. For klostret var magtfuldt med en god placering, som  nævnt. En kendt historiker fortæller, at Abbed de Thorigny formåede at arrangere et hemmeligt mæglingsmøde mellem den engelske og franske konge på Mont St. Michel. De to mægtige konger mødtes med abbeden for bordenden. Selvom der ikke kom den fornødne gang i fredsprocessen, var Mont St. Michel alligevel det sted man kunne mødes med et minimum af fare.

Gennem sin lange historie lykkedes det aldrig fjender at indtage klosteret. Heller ikke under de voldsomme religionskrige (protestanter mod katolikker ) i 1500-tallet.

Men Den Store Franske Revolution i 1789 satte et foreløbigt punktum for klostrets storhed og oprindelige eksistens. Revolutionen var også en kulturrevolution, der ikke levnede gejstligheden megen plads. Munkene blev jaget på porten og klostret stod efterfølgende tomt, samtidig med en af skattene og øvrige værdier med tiden blev frastjålet.

Måske udfra betragtningen "når ingen fjender kan komme ind, kan ingen fjender heller komme ud" omdannedes klostret til et regulært fængsel. Især politiske fanger sad indespærret på Mont St. Michel det første halve århundrede af 1800-tallet, hvorefter klosterborgen blev henlagt øde.

Helt øde var den nu ikke. For allerede siden 1200-tallet var der for foden af klostret opstået en landsby, som i dag må være en af Frankrigs mindste kommuner med bare 47 indbyggere. Da man i Paris  1874 erklærede Mont St. Michel for et nationalt klenodie åbnede en af byens indbyggere - Madame Mere Poulard - et lille gæstgiveri for en begyndende turisme. Særlig berømmet var hendes omeletter. Restauranten af samme navn findes endnu. Omeletterne ligeledes.

Alle dage har Mont St. Michel været et valfartssted for pilgrimme. Fra hele Europa og med "apostlenes heste" som eneste transportmiddel har pilgrimme under store kraftanstrengelser rejst for at bede til ærkeenglen Michael. Med muslingeskaller om halsen - pilgrimmenes symbol - ankom de i titusindtal og blev beværtet på klostret. Den sidste strækning - ud i havet gennem tidevandets luner - har været farefuld. Mange omkom derfor tæt på målet.

Mirakler

Der fortælles en mirakelberetning om en højgravid kvinde, som ville forcere den sidste vej til klostret, selvom tidevandet var på vej til flod. Pludselig gik hun i fødsel og vandet steg. På forunderlig vis steg vandet kun omkring hende, og hun fødte tørskoet. Flere andre mirakler knytter sig til Mont St. Michel. Bl.a. berettes der om en kvinde, der fik sit syn igen, da hun så mod klostret. Det afstedkom, at den nærliggende kystlandsby kom til at hedde Beauvoir (dansk: smukt syn). Særlig bemærkelsesværdigt var 1300-tallets børnepilgrimme i alderen 8-12 år, primært fra Belgien og Tyskland. Af uforklarlige årsager samlede de sig i grupper og gik hele vejen til Mont St. Michel - alene. Kun i selskab af ærkeenglens fane og muslingeskaller.

I 1969 vendte syv benedictinermunke tilbage. Siden er det blevet til flere. Men de er svære at få øje på blandt de mange turister. Måske får de bedst fred til praktisering af munkekaldet,når det er højvande ? Så har de til gengæld også fred ! For så er klostret viseligt igen forladt af de mange turister, som har parkeret deres biler foran på ebbe-sandet.

Den pittoreske havneby St. Malo (Bretagne) kan anbefales som base for et besøg. Den ligger ca. 50 km vest for Mont St. Michel. I St. Malo er der et stort udbud af hoteller og adskillige glimrende fiskerestauranter. Også her er tidevandet formidabelt og kan iagttages fra byens gale borgmure. Op til 12 meters tidevandsforskel to gange i døgnet. Har man mulighed herfor, børn man undlade at besøge Mont St. Michel om sommeren.

Der er oftest flere turister end klostret kan kapere og lange køer må man belave sig på.

Om foråret eller om efteråret er det markant lettere at være turist. I tillæg er forskellen på flod og ebbe på dette tidspunkt også størst, og derfor endnu mere betagende.

Alternativt til St. Malo kan man overnatte i det lille charmerende fiskerleje Cancale, som er verdensberømt for sin østers-produktion. På havnen kan man nyde helt friske østers, kaste skallerne ud i havet og se over på Mont St. Michel.

LES DANOIS siger tak til Max Ulrich Klinker for denne gode artikel, som giver lyst til at besøge Mont St. Michel.

Du kan også gå ind på

http://www.sacred-destinations.com/france/mont-st-michel.htm  

og læse mere og se en række flotte fotos. UDFLUGT TIL PAS DE LA BONNETTE NORD FOR AURON
UDFLUGT TIL - MÅSKE - EUROPA'S HØJESTE LANDEVEJ...

Er du til højder, flotte bjerg-partier, dybe kløfter og meget mere så skulle du måske lægge vejen for La Bonnette, der ligger nord for Auron.

Tag RN 202 og kør nordpå.

Drej af mod Isola, og tag måske et lille stop i Isola og gå en tur i den lille charmerende by.

I en af kirkerne hænger f.x. et amerikansk flag og ved siden af en stor oliven-planke, hvor byen siger tak til 551. amerikanske faldskærmsregiment som i august - november 1944 befriede byen.

Kør videre mod Auron, men kør ikke op til Auron. Kør mod St. Etienne de Tinee, og følg så senere skiltene mod La Bonnette.

En fantastisk flot tur. Oppe på en af bjergtoppene ligger en gammel borg, og overfor ruinerne - velbevarede - af en tidligere kaserne-by.

Området har været en del af Maginot-linien. Flere steder på vejen op er der også store bunkers.

Når du er helt oppe på toppen er du i over 2800 meters højde med en fantastisk udsigt hele vejen rundt.

Hvis du er kørt hjemmefra om morgenen passer det nu nogenlunde med, at du fortsætter til Jausiers - en lille hyggelig by, hvor du kan få en god frokost.

Kør nu mod Guillaume, og derfra mod Entreveaux.

Lige syd for Guillaume kommer du ind i et fantastisk kløft-område, hvor fjeldene rejser sig op fra dybderne, og du snor dig ind og ud af flere tunneller.

Fantastisk oplevelse. Skal prøves.

Du kommer ud ved Entreveaux og hvis du ikke er for træt burde du lige tage en lille tur rundt i den charmerende gamle middelalderby.

Måske endda gå en tur op på borgen, der hæver sig over byen.

Husk en flaske vand !


Du kan gå ind og søge på La Bonnette op google og få flere forskellige sider frem med beskrivelser og en masse fotos.

19. UDFLUGT OP I BJERGENE TIL GREOLIERES, ST. AUBAN O.M.M....
UDFLUGT OP I BJERGENE NORD FOR VENCE...

Start f.x. i rundkørslen i Vence og følg skiltene mod Col de Vence. Det er som bekendt højderyggen bag Vence. Når du kommer derop følges skiltene mod Greolieres, og i Greolieres er der nogle flotte gamle ruiner lige over byen.

Herefter følges skiltene mod Greolieres les Neiges, som er skisportsstedet. Hvis det er vinter kan det være et besøg værd med sne etc.

Ellers kør ligeud mod Thorenc, - og derefter skiltene mod Malamaire, Les Lattes og St. Auban.

Ca. 1 km efter St. Auban - i retning mod Brianconnet - kommer man igennem en fantastisk slugt/kløft med brusende elv nede til højre og flere tunneller.

Når man kører igennem kløften kommer der pludselig et kapel - hugget ind i klippen - på venstre hånd. Komplet med alter, lys, bænke etc. (se foto)

Der er P-plads lige ved den sidste tunnel så man kan gå tilbage til kapellet.


 

I Brianconnet - som kommer lidt efter - er det måske værd at gå en lille tur. Charmerende og velholdt/velplejet by.

Også et par udmærkede lokale spisesteder, hvor man f.x. kan få en 4 retters menu for euro 13.- (2009).

Fra Brianconnet drejes til venstre op mod COL DE BUIS, og man kommer nu op på toppen af en højderyg. Fantastisk udsigt på vejen op.

Når man når toppen åbner landskabet sig neden for een, og man kikker NED på Entreveaux med den store borg øverst. Rigtig flot syn.

Hvis der er tid - og man ikke har besøgt byen før - bør man gå enlille tur i byen.

 

Fra Entreveaux køres nordpå ad RN 202, og efter nogle kilometer drejes af mod Guillaume.

Efter kort tid kommer man nu ind i et fantastisk område med røde klipper, kløfter, mange små tunneller og fantastisk vue ud over det hele.

Der er mange små vigepladser så man kan stoppe op og fotografere lidt (se fotos).

I Guillaume er der gode muligheder for enten frokost - hvis man ikke nåede det før - eller en forfriskning.

Herefter kan man følge skiltene tilbage mod Nice.

Alt andet lige har man - hvis man kan lide natur, bjerge, udsigter m.v. - haft en dejlig dag-udflugt.


Nr. 20 - Besøg i Port Grimaud...
BESØG I PORT GRIMAUD...

Mange hernede har sikkert allerede besøgt Port Grimaud, som ligger mellem St. Maxime og St. Tropez.

Hvis ikke burde man næsten arrangere en lille udflugt til dette smukke sted, som vel nærmest kan karakteriseres som Sydfrankrig svar på Venedig.

Fotoet her viser, hvilket virvar af små kanaler, der danner Port Grimaud. De typiske smalle huse, hvor der er bådplads ud for hvert hus.

Mange små broer, kroge, smalle gange etc er med til at skabe et meget charmerende miljø.

Om sommeren er der et vældigt liv med både ind og ud af havnen, på cafe'erne og restauranterne o.s.v.

Du finder også nogle fotos inde i FOTOGALLERI - nr. 156 til 159.

God fornøjelse. 

Nr. 21 - Rundt om Cap Ferrat...
RUNDT OM CAP FERRAT...

Mange af vore læsere har sikkert allerede gået denne tur, men der kommer jo også nye til hernede i området.

Du kan f.x. starte med at køre forbi Villefranche sur Mer og derefter følge skiltene mod Cap Ferrat.

Nogle hundrede meter nede ad vejen kommer der en afkørsel til højre mod "Plage de Passable".

Her kan man normalt finde mange P-pladser.

Her starter også stien, som løber hele vejen rundt om Cap Ferrat.

Flot udsigt over mod Villefranche sur Mer herfra.

Ude på spidsen er der et fantastisk "landskab" med grå spidse sten.

Her finder du også fyr-tårnet, som man normalt ser inde fra landevejen. Og lidt bunkers fra krigens tid.

Følg stien og vejen ind til byen og ned til den lille charmerende havn.

Her finder du også en hel stribe cafe'er og restauranter, hvor du kan nyde en dejlig frokost før turen går videre.

Følg kysten øst om cap'en langs med kysten 

Et stykke ude ad vejen kommer du til dette smukke lyserøde hus med egen lille havn, som har tilhørt David Niven.

Pladsen er da også opkaldt efter ham.

Herfra går du op til venstre og kommer nu op til landevejen og næsten lige overfor  - en lille smule til venstre - finder du vejen ned til "Plage de Passable", hvor du (måske) parkerede din bil. 

På landevejen finder du også Rotschild's flotte ejendom med tilhørende park, som absolut også er et besøg værd.

God fornøjelse.

 

Nr. 22 - UDFLUGTER TIL ITALIEN ??

INTERESSERER DU DIG FOR ITALIEN ?

Tager du små og store udflugter dertil ? Vil du have gode ide'er og læse om seværdige steder, hoteller, spisesteder og meget mere -  så besøg
www.italy.dk , hvor du også kan tilmelde dig hjemmesidens nyhedsbreve.


Nr. 23 - UDFLUGT/FERIE TIL TOSCANA/UMBRIEN...

Fra Nis Buchwaldt-Nissen har vi modtaget følgende, som vi hermed viderebringer så andre læsere kan få glæde af det:

Vi er netop for anden gang vendt hjem fra en aldeles dejlig ferie i Italien. – Vi har lært et meget sødt og hjælpsomt dansk par, som driver business i området. – Udlejning af huse og lejligheder.  

På det varmeste kan vi kun anbefale dette pragtfulde sted. – Den her medsendte henvisning fortæller en del. – Vil det være interessant at linke denne information til din flotte website, www.lesdanois.dk ? – Der må være mange iblandt danskerne her i Sydfrankrig, som kunne tænke sig en tur til Italien. – Det drejer sig om ca. 6 timers kørsel fra Cannes.  

Lad mig høre, hvis jeg kan være behjælpelig.  

Linket til deres adresse kommer her:  

Bella Umbria .dk
v. Jeanette og Klaus Sørensen
Loc. Cimbano 60, Vaiano
06060 Castiglione del Lago (PG)
ITALIA

tlf: 0039 075 7824609
mobil Klaus: 0039 3472491252
web:
www.bellaumbria.dk  

Med venlig hilsen  

Eva & Nis BUCHWALDT-NISSEN
3, Chateau Maunier
F-83440 Seillans

Fix     tlf. 0493-93 10 51

 


24. - VINGÅRD I SIEANA-OMRÅDET I ITALIEN...


I forlængelse af mail vedr. link til Umbrien har jeg lyst til at give dig endnu et link til en ikke helt almindelig vingård i byen Chiusi. – Denne by er centrum for de gamle etrusker. – Vingården er bygget oven på et gammelt etruskisk gravsted; hvordan man så har fået lov til det? – Vingården og –marken er ikke stor, men meget speciel!

Manden bag vinen hedder Fabio Cenni og hans søde kone hedder Monica. – Han dyrker vin helt på sin egen måde. – Normalt sætter man ca. 3-5.000 stokke pr. ha. – Fabio sætter 10.000 stokke pr. ha.   

Normalt tager man ca. 3-5 klaser fra hver vinstok. – Fabio tager kun én!  

Endelig tillader Fabio kun 15 minutter fra vinen er plukket til den ligger i kælderen!  

Her ligger vinen på fade i 3 år og på flaske i andre 2 år.  Fabios vin er altid mindst 5 år gammel.  

Fabio laver:  

·         Rødvin på sangiovese druen. – Flaskerne koster € 20,-

·         Rosévin                                     Flaskerne koster € 15,-

·         Grappa (meget god!)                 Flaskerne koster € 12,-

En anekdote om Fabios etiketter: alle bærer en tegning lavet af Michelangelo fra omkring 1500 tallet. – Tegningen viser området ved Trasimeno søen. – Det fantastiske er, at tegningen er MEGET korrekt og man undrer sig over, at han har kunnet gøre det uden at være i et helikopter niveau. – Han må have haft GUD i hånden? – Den nøjagtige tegning hænger i hans vinkælder, mens flaskerne ikke helt har den omtalte nøjagtighed i tegningen.

Prøv at se mere på Fabios website: www.poggioaichiari.it    

Held og lykke med at sende andre danskere til dejlige Umbrien. – Min gode ven Klaus, som du har fået link til, vil kun være glad for at hjælpe gæsterne til rette.

LES DANOIS siger tak til Nis Buchwaldt-Nissen

 


26. - BEAUCAIRE OG KANAL-SEJLADS...
BEAUCAIRE OG KANAL-SEJLADS...

I nærheden af Arles ligger Beaucaire, hvorfra man ad kananlerne kan sejle ind i Camarque'n, til Aigues Mortes, lille Rhone etc.

I Beaucaire ligger et bådudlejningsfirma LE BOAT, hvor der kan lejes både med plads fra 2-10 personer - med kahytter m.v.   De taler også engelsk.

Bådene kan lejes for f.x. 3 dage eller på uge-basis.

Det kan være en dejlig afveksling at tage en stille og fredelig tur på kanalerne, hvor maximum tilladte hastighed er 5 knob.

Det er ikke altid nødvendigt at have "sejler"-bevis.

27. - ILES DE FRIOULE UD FOR MARSEILLES...
ILES DE FRIOULE UD FOR MARSEILLES...
- OG SELVE MARSEILLES...

Er du på de kanter skulle du tage tiden til en lille sejltur ud til Iles de Frioule, der ligger kun 20 minutters sejlads fra den gamle havn, hvorfra der går både til øerne hver halve time.

Det er nogle spændende øer med gamle fæstningsanlæg fra krigenes tid og bl.a. også et gammelt karantæne-hospital.

Der er stor lystbådehavn og mulighed for at spise frokost derovre.

På turen over - eller tilbage - kan du også hoppe af båden og besøge øen If, hvor Greven af Monte Christo angiveligt skulle have siddet fængslet.

Marseilles kan også være en spændende by lige at vandre rundt i, med alle de flotte gamle bygninger fra "gamle" dage.

Og bl.a. også den imponerende indsejling til den gamle havn.

For slet ikke at tale om den smukke basilika med den gyldne Madonna, der hæver sig over byen.

Nr. 28 - UDFLUGT TIL ITALIEN - PIEMONTE...

 Fra Nis Buchwaldt har vi modtaget følgende, som hermed gives videre til vore læsere:

Eva og jeg har gæstet det lille men dejlige sted i Piemonte, La Briccola. Det ejes (?) af en meget sød italiensk dame, Ivana Olivero. – Hun og ”mutter” laver den mad, som man nu kunne tænke sig. – Man bliver sikkert inviteret ned i kælderen for at udsøge sig nogle af områdets dejlige vine. – Disse er: Barolo, Barbaresco og Barbera.   

Stedet ligger i nærheden af Alba og Asti, som begge er kendte for Barbera vinene.  

Ivana er selv uddannet som somalier (!). – Hun har kun 4 værelser (koster € 75,-/nat/dobbeltvær.).

Det kan på det varmeste anbefales at aflægge stedet et besøg da det ligger i fin afstand til Alessandro, hvis man nu skal med tog til eller fra Danmark?
 

Prøv selv at se på hjemmesiden: www.labriccola.com     

Vil man købe vin, så er der en god mulighed dels gennem de kontakter, som Ivana har. – Vi kan anbefale: Cascina Ballarin: www.cascinaballarin.it 

Manden hedder Giorgio og vil gerne fortælle om vinene og ikke mindst også sælge af dem.
 
 

Gode vine i Piemonte er ikke billige, men smager himmerigsk.   

God fornøjelse! – Man må gerne hilse fra os, det vil ikke gøre opholdet værre!   

Med venlig hilsen   

Eva og Nis BUCHWALDT-NISSEN

 


29. - UDFLUGTER OG MALERKURSUS I LANGUEDOC-OMRÅDET

Oplev, tegn og mal Sydfrankrig

Nyt kreativt kursus i ånden fra den danske højskole 28. maj til 4. juni 2011

Alle detaljer på www.miravel.eu
Moulin de Graïs

her kan du mere end du tror

Imagics, Moulin de Graïs, Vieussan, Frankrig tlf +32 477335676 mail fbo@imagics.org

Moulin de Graïs er en øko-renoveret vandmølle i sydfransk naturpark.

Prisen 7500 dkr  inkluderer fuld forplejning, undervisning,  personlig vejledning og udflugter.


Nr. 30 - UDFLUGT TIL MONT VIAL NORD FOR NICE...
7. november 2011
UDFLUGT NORD FOR NICE...

Fra en af vore læsere - Henrik Stein - har vi modtaget følgende beskrivelse af en flot udflugt nord for Nice.

Udflugt til Mont Vial

Jeg var på en pragtfuld tur i bjergene forleden dag, desværre var det lidt diset, så vælg en klar solskinsdag. Mont Vial ligger i området SV for det sted hvor Varfloden kommende fra vest og drejer ca. 90 grader mod syd. Jeg kørte over Le Broc ad D 2209 til Pont Charles-Albert, drejede nordpå ad D27 til ca. 2.5 km efter Tourette-du-Chateau (1 km før Toudon) går der en smal vej fra på højre hånd, den fører op til Mont Vial (ca. 7 km), denne sidevej ligger lige efter et sving og det er let at suse forbi, så hvis man når helt hen til Toudon er der blot at vende om, så er vejen meget nemmere at se. Mont Vial er 1549 meter over havet, man kan køre helt op til ca. 1535 meter, derefter må man kravle resten af vejen, det gjorde jeg nu ikke grundet mine tossede knæ. Fra toppen er der udsigt ca. 358 grader rundt, der ligger en kommunikations installation på en nærliggende knold der snupper de sidste par graders udsigt. Men selv om jeg ikke var helt oppe i 1549 meters højde var udsigten fantastisk, ned over Vardalen mod havet, de dybe omkringliggende dale og mod nord til de sneklædte bjerge.

Hjemvejen mod Vence gik via Toudon, hvor der går en lille vej sydpå D117 til Vescous, denne vej skal man IKKE gå glip af, på trods af fare for at få en sten i knolden. Afhængig af hvor man bor kunne man faktisk lige så godt køre op ad denne vej mod Mont Vial.

Jeg ville nok vælge sent oktober til turen eller tidlig juni, førstnævnte så der er godt med sne på de høje bjerge og sidstnævnte så man er sikker på at der ingen sne er på vejene.

Et lille tip: Det er nok smart at bringe en sandwich og noget at drikke, for det vrimler ikke ligefrem med spisesteder der er åbne, på turen.

--
Henrik Stein
Résidence Le Grand Jardin
28 Place du Grand Jardin
F-06140 Vence
France

Nr. 31 - Fort Carre ved Antibes Havn...
BESØG PÅ FORT CARRE VED ANTIBES...

Nogle læsere har spurgt om det er muligt at besøge det store imponerende For Carre lige ved Antibes lystbådehavn.

Det er det.

Det er lidt svært at finde indgangen, men hvis du står foran sportspladsen foran fortet så gå venstre om og følg stien.

På et tidspunkt kommer der en indgang.

Det koster ca. 4-5 euro at komme ind og der er åbent mellem 10 og 16.

Undtagen mandag.

Søg på google "fort carre antibes" og se de imponerende fotos - så får du også lyst til at komme ind og se det.Nr. 32 - UDFLUGTER TIL ITALIEN...

UDFLUGTER TIL ITALIEN ??

Hvad enten du bor i Frankrig eller Danmark falder din vej formentlig ofte forbi Italien.

En rigtig god hjemmeside at besøge for at få ide'er m.v. er
www.italy.dk

Siden redigeres af journalist Charlotte Sylvestersen, der selv bor i Milano.

www.italy.dk finder du masser af oplysninger om hoteller, oplevelsesture, nyheder, kunst, spisesteder, vingårde, opera i Verona o.m.m.

God fornøjelse.
33. - SMUK UDFLUGT TIL BJERGENE OVER ISOLA...

SMUK UDFLUGT TIL BJERGENE OVER ISOLA...

Lyst til en lille udflugt op i bjergene ? - så er her et forslag:

Kør til Isola, videre til Isola 2000 og videre over Colle de Lombarde.

Følg vejen mod Cuneo og på et tidspunkt kommer du ned i dalen og her drejes til venstre mod Sant Anna di Vinadio.

Et meget smukt "sanctuary", som  ligger højt oppe på bjerget. Gode tilkørselsforhold. Google: Sant anna di vinadio og læs meget mere.

Smukt kapel, flotte udsmykninger og meget mere.

Turen tilbage kan f.x. gå over Colle de Bonette ad Europas højest beliggende landevej.

Fra toppen af bjerget køres ned mod St. Etienne og derefter videre mod Isola by.

God tur.


34. - UDFLUGT I PROVENCE...

UDFLUGT I PROVENCE...

Søndagen skulle - som sædvanlig - være en lille vide-grenier (loppemarked) - tur og denne gang gik den over i 83-området.

Det begyndte i Draguignan, hvor vide grenier*en lå i en lille sidegade i den gamle bydel. Meget hyggeligt.

Derefter gik turen til Brignoles. En smuk tur igennem dejlige landskaber og masser af vinmarker.

I Brignoles lå vide-grenier'en langs med floden.

Så gik det øst-over ad N7 og næste stop skulle være Besse-sur-Issole. En landsby man - umiddelbart - aldrig ville have drømt om at køre ned til.

Men byen var fantastisk hyggelig med vide-grenier i alle gaderne og på de små hyggelige torve.

Det begyndte med en frokost på et af torvene på BRASSERIE MILLE JOIES.

En fantastisk lækker frokost med carpaccio, salat og frittes til euros 9.50 og en planke med mange lækkerier til euro 12.50.
Utrolig sød og venlig betjening. Her oplevede man en ægte fransk stemning ude i et hyggeligt landsby-miljø.

Et besøg værd en anden gang....
Nr. 35 - FORT DE BREGANCON...

14. august 2015

BESØG PÅ FORT DE BREGANCON...

Fort de Bregancon ligger nogle få kilometer vest for Toulon lige syd for Bormes-les-Mimosas.

Fortet er åbent for besøgende - guidede ture - hver dag mellem kl. 9 og 18. Turen tager lidt over en time.

Billetter skal købes på turist-kontoret i Bormes-les-Mimosas øverst oppe i byen. Prisen er euro 10.- pr. person.

 

Fortet har siden de Gaulles tid været anvendt som de franske præsidenters feriested.

Først da Hollande kom til blev fortet i 2013 åbnet for offentligheden.

Sikkerheden er meget høj. Der er dobbelt hegn omkring og man bliver ved indgangen på fortet checket i tasker etc.

Det er ikke tilladt at fotografere indendørs, men hvis man søger på google "fort Bregancon" kommer der en masse fotos frem - også af det indendørs.

Det er en smuk oplevelse, at gå rundt på fortet og absolut en lille udflugt værd.