Beziers

                          
  
               
VELKOMMEN TIL LES DANOIS

 


Nyhedsbreve udsendes mindst een gang om måneden til mere end  5.500 e-mail-adresser i Frankrig, Spanien, Luxembourg, England,  Italien, Danmark og flere andre steder i Europa. Dette betyder - alt andet lige - at de læses af næsten 11.000  personer.

Hvis du ikke modtager nyhedsbrevet skal du blot sende en mail til Redaktionen - og du bliver sat på mailinglisten. Og det er naturligvis gratis.

Ansvarsfraskrivelse: Se punktet i menu'en

VEJRET:

Frankrig: www.meteofrance.com

Italien: www.meteo.it

Spanien: www.canalmeteo.com

Link til Vide Grenier: http://www.vide-greniers.org/

Petanque-Danmark: www.petanque.dk -kalender og klub-oversigt

Loppemarkeder-Danmark: www.markedskalenderen.dk 
viser loppemarkeder over hele Danmark

     

 

 


SIDSTE NYT -

 

fra Redaktionen - peter.fabricius@wanadoo.fr


KOMMENDE ARRANGEMENTER:


AFSKEDS-GUDSTJENESTE

BEAULIEU
Søndag 23. september 2018


AFSKEDS-GUDSTJENESTE  
I
CHAPELLE SAINT JEAN I REGUSSE
Søndag 30. september 2018 kl. 11

- efter gudstjenesten foredrag med Oberst Lars Møller og frokost
- læs mere nedenfor under 30. april 2018


JUBILÆUMSGUDSTJENESTE OG
PRÆSTEINDSÆTTELSE
af den nye præst Niels Grymer
Søndag 14. oktober 2018 kl. 11.45
St. Michaels Church, Beaulieu sur Mer
- efter gudstjenesten er kirken vært for en reception samme sted med taler, musik og lækker snack    

        

  Links: www.lesdanois.dkwww.eglisedanoise.org -  www.club-danois.com- www.union-danoise.com22. september 2018

MARKEDSPLADSEN...

Vi har fået et bord tilovers, som kan afhentes i Mandelieu uden beregning. Det er et hvidt, rundt bord, 1,05 m diameter og 0,75 m højt. Pænt, ikke helt nyt, men god Ikea-kvalitet.

Karin og Orla Toft, 0033 4 89 83 63 69 eller 0045 30 23 59 39.

 


14. september 2018

En af vore læsere har sendt os følgende spørgsmål: 

Kan man saelge et beboelses-hus til en GAEC :" Groupement d'Explitation en Commen (agricoles) , som taenkes at blive brugt til kontorer, koekken, toilet...?

Hvilke conditions ville der vaere ved denne transformation ?

/ Lovmaessigt / Skattemaessigt.  ?

og hvilken Service vil De anbefale man henvender sig til ?

Vi sendte spørgsmålet videre til advokat Nicolas Brahin i Nice, som har svaret følgende:

Hvis huset har status som landbrugsejendom, er der ikke noget i vejen for salget.

Hvis læseren ønsker yderligere information, er han velkommen til at kontakte os direkte.

Tak til advokat Nicolas Brahin for hurtigt svar.

  


10. september 2018  

Det sker ikke hver dag, at to dansk-franske advokater er i retten samtidigt og så endda i samme retsmøde. Torsdag den 6. september 2018 var advokat Steen Oluf Bille (tv.) og advokat Max Ulrich Klinker (th.) i Retten i Grasse.

 Begge advokater har såvel fransk som dansk beskikkelse, og har derfor tilladelse til at møde i retten både i Frankrig og i Danmark. Kun få advokater har møderet i begge lande.

 


10. september 2018

galerie  OSCAR   events

 


BOHEMIAN FOR A WEEKEND

ART-MIND-BODY INTENSIVE   RETREAT

De-clutter your mind and body 
boost your energy levels
and reset your focus on what really matters to you
.

September 28-30, 2018
Tourrettes sur Loup - French Riviera

 Read more
 

 

Artistic and intuitive guidance

This intensive 3-day program is focused on connecting Art and Intuition with Mind and Body. We will start each day with outdoor yoga and meditation overlooking the Mediterranean sea. Immersing ourselves in art creation, hiking in the hills and enjoying vegetarian lunches.

Elevated by altitude, art and the surrounding beauty of the French Riviera hillside, re-assessing the way you make your choices in life will be in focus. We will be taking care of our mind and body while connecting to our intuition. 
Read more

 

galerie  OSCAR   arts

 


Soul-Mind-Body

Time has come to source art to our partner on the French Riviera hillside – Auberge du Tourrettes sur Loup.  The sourced artwork is a series of  “Soul Sisters” exhibited throughout the summer in Nice.

The artist, EJ has been examining the nature of the SOUL-MIND-BODY dynamics in her artwork, being curious about the singularity and the universality of women’s deepest hopes and desires.

Venue: Auberge de Tourrettes sur Loup from September 7, 2018.
Read more

 

galerie  OSCAR   design

 


Boho-Zen living in Provence

Boho, cosy, natural, positive and relaxed are the keywords to describing the interior design style at the Fontaine de Cerier B&B in Provence located in the great triangle of Avignon, Pont du Gard and Uzes.​
Read more
 

 

 


 

Besides private and corporate Art Advisory   and Art sourcing  for interiors our services include
 Curating Art Events
.

galerie OSCAR combines a love for art and design with a love for spectacular architecture and
memorable experiences. We'd love to hear from you!


7. september 2018En af vore læsere har været så venlig at sende os denne information, som vi takker for:  

Søndag den 23. september 2018 er der igen i år gamle dage i La Colle sur Loup (mellem Cagnes sur Mer og Vence). Folk er udklædte og gamle håndværk vises frem. Der opføres endda også et bryllup for 100 år siden med borgmesteren iført høj hat... En festlig dag og altid godt besøgt. Se mere (hjemmeside på fransk og engelsk):

 

http://www.lacollesurloup-tourisme.com/fr/agenda/la-colle-autrefois-0

 

 


28. august 2018

FRANSK KILDESKAT...

En læser har sendt os dette spørgsmål om fransk skat.

Vi håber, der blandt vore læsere er nogen, der kan give et godt svar.

Emnet har været omtalt, men for år tilbage.

Nu er det aktuelt.

Ved kontakt til SKAT d.d. oplystes det, at SKAT ikke var bekendt med, hvorvidt de franske myndigheder vil anmode om aconto via SKAT.

Så meget kort: Hvordan betales a conto for udenlandske indtægter, der er til fransk beskatning?
27. august 2018


NYHEDSBREV NR 178 ER SENDT UD...

27. august 2018

Fra DK-France har vi modtaget følgende artikel:

Loire-vine: På vineventyr i Frankrigs have

I vores seneste artikel om Cahors lovede vi at tage læseren med på en tur gennem mindre kendte franske vindistrikter. Turen går denne gang til Loire-dalen, hvor der produceres spændende vine af fremragende kvalitet. Og vine for enhver smag.

At påstå, at Loire-vine skulle komme fra et mindre kendt vindistrikt, skal her fortolkes med danske briller, for Loires omdømme fejler bestemt ikke noget i selve Frankrig, der nyder størstedelen af produktionen.

Loire-vine er undertippede i Danmark

Danmark importerer det meste af sin franske vin fra de velkendte, klassiske – og sikre – vindistrikter som Bourgogne, Champagne, Alsace, Côtes du Rhône, Languedoc-Roussillon og ikke mindst Bordeaux. Der er derfor langt mellem rosé, hvide, røde eller boblende vine fra Loire. Disse kan man nemmere anskaffe sig i specialhandler eller på restauranter end i supermarkedernes vinafdelinger. For ikke at tale om nettet. Om ikke andet er det vine, der fortjener større opmærksomhed, og det er synd, de er undertippede i Danmark. Lad os besøge distriktet og lære dem lidt at kende.

Le jardin de la France : en oase for slotsromantik og vindyrkning

Loire-floden, som med sine 1012 km er Frankrigs længste flod, skærer sig gennem Frankrig ca. halvvejs mellem nord og syd, fra øst i Massif Central, mod vest i Atlanterhavet, og udgør en naturlig klimagrænse.

Loire-dalen er desuden begunstiget med et mikroklima, med milde vintre og svale somre, og har gennem århundreder været et yndet udflugtsmål og en grøn oase for bl.a. velhavende parisere, der ville flygte fra byens larm og den dårlige luft for at nyde den smukke natur og bedrive jagt i de store skovområder syd for floden.

Trenden startede i middelalderen og tog til i renæssancen, hvor de franske konger og den franske adel lod sig bygge romantiske pragtslotte, der hver især rivaliserer i skønhed med harmonisk, klassisk udsmykning og sirligt anlagte franske parkanlæg eller middelalderlige tårnanlæg og brystningsmure.

Her kan vi finde Chambord, Blois, Cheverny (som Hergé i sine Tintin-albums brugte som model til kaptajn Haddocks Moulinsart), Amboise, Chenonceau, Villandry, Azay-le-Rideau, Ussé (Tornerose slot i Perraults eventyr), Chinon, Saumur (som har været hovedinspirationskilde til Disneys sleeping beauty slot), blot for at nævne de mest kendte. Betegnelsen ”Jardin de la France” (Frankrigs have) denoterer disse særlige historiske forhold og dette kulturlandskab, hvori vindyrkning kan spores 2000 år tilbage i tiden.

Vugge for moderne fransk

Loire-dalen siges at være vugge for udvikling af moderne fransk. Det var her, digteren du Bellay i 1549 udgav sit berømte forsvarsskrift for det franske sprog og dets forskønnelse, efter at latin officielt var blevet lagt på hylden af den franske konge Frans den første i 1539, der dekreterede, at nu skulle fransk bruges i alle offentlige skrifter.

Du Bellay fulgtes snart af andre poeter og litterater, som Ronsard og Rabelais, og deres renæssanceværker fra 1530-1570 figurerer højt i den franske litterære kanon. Det siges også, at det er her, man i dag vil kunne høre den mest korrekte – og flotteste – franske udtale!

Vine som perler på en snor elle mangfoldighedens have

Spredt på 3 franske regioner, 14 departementer, og med 800 km vinruter, er Loire-vinene kendetegnet ved deres høje diversitet. De indbefatter både AOP (Appellations d’Origine Contrôlée), Dénominations (benævnelser) og IGP (Indication Géographique Protégée Val de Loire) samt en lang række druesorter, hvor Cabernet Franc for de røde og Chenin, Melon de Bourgogne og Sauvignon for de hvide, er de mest anvendte.

Dertil kommer stor variation i jordbundforholdene (terroir), med stenarter som granit, gnejs og skiffer mod vest, og aflejringer af sedimenter mod øst, med gult kridt (tuffeau), sand og grus, flint og lerjernsten.

Produktionen er på 270 millioner flasker årligt, hvoraf 50 millioner går til eksport i 160 lande. Størstedelen vinificeres som hvid (41%). Rosé står for 27%, rød 19% og boblende vine for 13%. Bag denne succes står 2700 selvstændige vinbønder, 300 handelshuse og 15 vinkooperativer.[i]

Grundet den begrænsede spalteplads kan vi ikke udforske dem alle, så her vil vi bare kigge på nogle af de mest prominente.

 


27. august 2018

ÆBLEPLUKNING PÅ CHATEAU ASTROS...

En af vore læsere har været så venlig at sende os denne information om æbleplukning, - som vi takker for. Har selv været og det er et meget charmerende sted.

Nu er det igen blevet tid til æbleplukning på Chateau d´Astros, og det det begynder den 31. august og varer det meste af september. Man plukker, vejer og betaler (vistnok 1,20 € per kilos). Se nærmere:  

http://www.astros.fr/proprietes.php?rubrique=proprietes&sousRubrique=4&langue=fr

 27. august 2018

Udenlandske boligkøbere i Frankrig: Hvor kommer de fra?

Ifølge de franske notarernes opgørelse udgør briter, italienere og belgiere ca. 60 % af alle ikke-bosiddende boligkøbere i Frankrig. Påvirker de udenlandske købere fortsat det franske ejendomsmarked?

Château les Carrasses: Les Ateliers

De franske notarer vurderer, at udenlandske boligkøb i gennemsnit for perioden 2006-2016 har udgjort 6 % af de gennemførte handler på markedet for ældre boliger i selve Frankrig. Denne andel fordeler sig med 2,1% ikke-bosiddende og med 3,9% bosiddende udlændinge i Frankrig. Efter et fald i udenlandske boligkøb i perioden 2013-2014, er de udenlandske købere nu tilbage på boligmarkedet siden 2015.

Førende trio. Blandt de ikke-bosiddende udenlandske boligkøbere fastholder briterne førstepladsen i notarernes opgørelse for de seneste 10 år. I 2016 stod briterne bag et ud af tre boligkøb (32 %), foran italienerne (14 %) og belgierne (12 %).

Amerikanerne i mindretal. Britere, italienere og belgiere udgør således ca. 60 % af de ikke-bosiddende udenlandske købere. Andelen af skandinavers (danskere, svenskere, nordmænd) ligger forholdsvis tæt på schweizernes og nederlændernes andel på omkring 5 %. Tyskernes andel udgør kun 4 %, mens spaniernes og portugisernes ligger på 3 %. Amerikanerne er i mindretal med en andel på kun 2 %.

Foretrukne områder. De ikke-bosiddende udenlandske købere er fortsat tiltrukket af landdepartementerne i den midtvestlige og sydvestlige del af Frankrig samt af Alperne og ikke mindst Côte d’Azur. I modsætning til området Alpes-Maritimes, der har klaret sig godt igennem krisen, har områderne Creuse, Dordogne og Charente været hårdt ramt af de senere års krise.

Bosiddende udlændinge. I regionen Ile-de-France udgør de ikke-bosiddende udenlandske købere mindre end 1 % af boligkøberne – undtagen i Paris, hvor de står for lidt over 3 %, med italiensk overtal.

Men mange udenlandske købere i Paris er også bosiddende i Frankrig. Da bosiddende udlændinge er yderst dominerende inden for parisiske liebhaverejendomme, kan de udenlandske købere have afgørende indflydelse på priserne i visse kvarterer, fx mondæne Triangle d’Or – de tre gader, hvor Paris’ dyreste og fineste forretninger ligger side om side: Av. Montaigne, rue Francois 1erog Av. George V – der ligger syd for Champs-Elysées i det 8. arrondissement. 

Fokus på det sydøstlige Frankrig. Ud fra nationalitet varierer købsadfærden ret markant. I områderne Provence, Côte d’Azur og Korsika investerer de ikke-bosiddende italienere hovedsageligt i ældre boliger på markedet for små lejligheder. I modsætning hertil investerer briter og skandinaver i højere grad i boliger på markedet for større huse, ældre eller nybyggede.

Hvornår er boligkøber udenlandsk, hvornår ikke-bosiddende? En køber betragtes som udenlandsk, hvis køberen ikke er fransk statsborger. En køber anses for ikke-bosiddende, hvis denne erklærer ikke at være bosiddende i Frankrig på handelstidspunktet. En dansk statsborger, der køber feriebolig i Frankrig, men har sin primære bolig og er skattepligtig i Danmark, er således ikke-bosiddende udenlandsk boligkøber.

Tak til DK-France for denne orientering.24. august 2018

En af vore læsere har sendt os denne forespørgsel, som vi håber der blandt vore læsere er nogen, der kan komme med løsningsforslag til:

Dernæst til mit spørgsmål: Vi er fire personer, som for år tilbage lavede en ejer-aftale, gav den overskriften Interessentskab og købte et hus i Provence i fællesskab. Vi fik oprettet en fælles bankkonto (en slags erhvervskonto). Måske derfor er vi nu blevet bedt om at udfylde et spørgeskema kaldet Auto-Certifiaiton Echange Automatique d'Informations OECD. Et skema, som har felter til info, vi ikke kan give, da vi bl.a. ikke er registreret noget sted.  

Kunne du foranledige, at en fagperson laver et lille vejledning til nyhedsbrevet i, hvordan man som fire privatpersoner udfylder dette skema?
23. august 2018

Lejlighed til salg i Golfe Juan, Frankrig.  

Lejligheden, som er på 58 m2 ligger 10 km fra Cannes, 5 minutters gang til nok den bedste sandstrand, mellem Nice og Cannes.

Lejligheden, som ligger i et roligt kvarter, indeholder stue, køkken, soveværelse, helt nyt badeværelse, separat toilet og en lille gang.

Der er 15 m2 altan med udsigt. 5 minutter til indkøbsmuligheder. 

Lejligheden ligger på 4. sal og der er elevator. Lejligheden kan sælges møbleret. Lejligheden ligger i en boligblok med 3 opgange, og er i en lukket indhegning med tilhørende p-     plads.

Pris: Euro 250.000.-  

Henvendelse til: Henrik Frigaard, mail: hfrigaard@hotmail.com eller telefon ­0045 27745125.


22. august 2018

Beplantning i skel m.m. regler i Frankrig

En af vore læsere har sendt os denne forespørgsel. 
Hvem kan komme med gode råd og vejledning ??  

Håber du eller en anden måske kan give mig et råd, eller fortælle hvordan regler om skel håndteres her i Frankrig. 

Har ejet vor ejendom som vi er meget glade for i 15 år. Ejendommen ligger i lille hameau med 10 huse, vores ligger yderst med vinmarker på to sider, men på højre side har vi en nabo i et mindre hus, som på et tidspunkt er udskilt fra vores ejendom. 

Dette betyder at hans gavl er bagsiden af vores lysthus, til gengæld har han bagsiden af vor garage i skellet. Mellem garage og lysthus er mur, som han uden at spørge os bare har brugt til at opsætte en parabol på, denne rager ind i vores have, og beslag er skruet fast på vores side af muren. Dette har vi undret os over, men aldrig påtalt. 

Vi passer vores have og får beskåret træer og klippet hæk, men der sker aldrig noget hos naboen, så hækken ser pudsig ud 180 cm høj på vores side, men måske tre meter inde hos naboen. 

I skellet ligger i starten af vores indkørsel en gammel misligholdt ruin inde hos naboen, den kunne med arbejde og penge blive til det fineste stenhus i to etager, men naboen har i 15 år intet gjort for at forbedre eller reparere på huset. 

Alle i landsbyen har talt om hvornår taget mon ville falde sammen, og det skete så delvist for 14 dage siden, heldigvis uden at nogen kom til skade. 

Igår hører vi så pludselig voldsom aktivitet og støj af motorsave. Da vi kigger efter ser vi en mand kravle rundt i vores træer inde på vores grund, hvor han er i gang med at fælde og save grene af. 

På spørgsmålet om hvad han laver, lyder svaret at det har Yannick (naboen) bedt ham om? Da vi påpeger at træerne er vores, stopper han dog. Vi går ind til naboen og spørger hvad der foregår, og får det svar at taget som bekendt er faldet ned, og det er delvis vores skyld, da vi jo har træer og hæk i skellet? 

Vi fortæller at i Danmark plejer man at tale om tingene, inden man går drastisk til værks, men får bare svaret: Hvad nu hvis vi havde sagt nej? Øhh, vi forstår ikke helt argumentationen. 

De hiver plan de cadastre frem og påpeger at vores grene rager ind til dem, hvortil vi svarer at så kan/kunne de jo blot save dem af, det plejer man at kunne finde ud af i Danmark! 

Vi fortæller at vi klipper hæk både i højde og bredde, men at det tilsyneladende ikke sker inde hos dem? Ophidselsen er stor, de har ingen penge, deres motorsav er blevet stjålet, de har ingen traktor? Nåh, det har vi heller ikke. De taler om at tilkalde borgmesteren, de har retten på deres side osv. 

Nej de vil ikke klippe hækken foroven, hvis hækken står på vores side, er det vores ansvar at holde hækken på BEGGE sider og også i højden? Hækken var der da vi ankom, og jeg vil da tro at den står i skellet, men naboen siger den nu vil blive cuttet helt nede ved jorden, hvad vi selvfølgelig ikke ønsker, da vi ikke vil se på deres rod. De vil ikke klippe bagsiden af hækken, ej heller vil de klippe den i højden, men ved jorden ja! 

Med hensyn til træerne ved ruinen hævder naboen at han har ret til at fælde mine træer da de efter hans mening er for høje, de må maks. være to meter og der må ikke være bevoksning i et bælte på to meter op mod hans mur/ruin da han har ret til at kunne komme til sit tag! Han har aldrig før interesseret sig for det tag, og det er jo nu også faldet ned. 

Pudsigt nok har naboen tidligere hævdet at bagsiden af hans ruin i skellet ind mod os var hans, det var da han anbragte diverse affald der, som han ikke gad køre på genbrugspladsen, men nu er det altså pludselig mit og mit ansvar at holde det ryddet af hensyn til hans ikke eksisterende tag! Vi har tolereret hans gamle murbrokker, sengebunde, slanger og plasticdunke, som vi heldigvis ikke kunne se, netop fordi der var beplantning med træer, og buske. 

Lang historie der stritter i alle retninger, men det korte af det lange er: Hvad siger reglerne i Frankrig om hække og træer i skel, eller i nærheden af skel, og hvem skal holde hvad? 

Håber du kan hjælpe med at løse dette lille problem, der pludselig er opstået.

 


22. august 2018

FORSIKRINGSSKADER I FRANKRIG...

En af vore læsere - Lars Gammelby - har sendt os følgende til orientering: 

Vi smadrede forleden vores glasplade på elkomfuret. Løsøreforsikring dækker minus aftalt selvrisiko. Det, som jeg ikke var klar over var, at AXA kun ville dække, såfremt jeg kunne fremlægge "initial invoices"

altså original faktura. Hvem pokkers har gemt alle sine originale fakturaer fra måske 20-30 år tilbage. Dette blot til orientering.

 
17. august 2018

Tidligere landejendom i 32100 Blaziert i Gers  i Occitanien til salg. 

Ejendommen er et flere hundrede år gammelt stenhus, bestående af stuehus bygget sammen med lade og stald.

Stuehuset er på ca 200 m2, bestående af en stor stue med stor pejs med udgang til overdækket terrasse samt videre adgang til de øvrige terrasser, stort køkken-alrum med pejs, stort soveværelse med pejs, stort gæsteværelse, badeværelse samt toilet og stort bryggers.Der er mulighed for indretning af værelser på 1.sal, ligesom man kan udnytte stald og lade til lejlighed/ værelser, hvis der er behov herfor.

Alt er renoveret og i god og funktionsdygtig stand. Badeværelset er funktionelt , med håndvask og brusekabine, men kan nemt moderniseres.

Ejendommen er beliggende på en 8800 m2 stor kuperet grund, og vender syd –nord. Mod syd er der en  ca 70 m2 stor pool med saltvand og opvarmning med solpaneler samt terrasser i forskudte planer belagt med naturstensfliser.

Der er nyt tag på laden, som bla kan indrettes til indendørs tennisbane, nyere tage på stuehus og stald.

Ejendommen opvarmes i øvrigt med el.

I køkkenet er der køle/fryseskab, og i bryggers er der vaskemaskine.

Området er meget smukt, med fantastiske små historiske byer, 2 timers kørsel til Pyrenæerne, 1 ½ times kørsel til Toulouse, 2 ½ times kørsel til Biarritz, Atlanterhavet mv.

PRIS: EURO 500.000.-  

Med venlig hilsen / Best regards

Aase Andersen

Wegeners Vej 28

4300 Holbæk

tlf. +45 28986866

E-MAIL: aase.jsandersen@gmail.com 

 


12. august 2018

Hyggeligt landsbyhus med terrasse til salg i Alpes de Haute Provence mellem Nice og Dignes- le- Bains

Charmerende stenhus fra 1910 i landsbyen Rouaine – kun 10 minutters kørsel fra Annot, hvor der er masser af indkøbsmuligheder, offentlig pool, tennisbaner, restauranter mm. Le Train de Pignes har stop her.
Huset er på 3 etager: I stueetagen er et fuldt udstyret åbent køkken og spisestue med brændeovn, første sal rummer to soveværelser – et med skabsvæg og et med udgang til balkon. På samme etage er et velholdt badeværelse med toilet, brus og badekar. På 2. sal ligger stuen med udgang til den store sydvendte tagterrasse på 15 m², der tilbyder en fantastisk udsigt over de omkringliggende dale og bjerge. Huset sælges møbleret.

Husets rigtig gode stand betyder, at du allerede fra i morgen vil kunne slappe af i huset eller tage på tur i det naturskønne Provence. Er du til naturoplevelser og aktiv ferie er der rige muligheder for at vandre, cykle og rafte.

Afstande: 10 min til Annot, 15 min til Entrevaux, 1,5 time til Moustiers-Sainte-Marie og Gorges du Verdon. Knap 1,5 times kørsel fra Nice lufthavn. (Kør ad N202 fra Nice til Rouaine)

Ejendomsinformation

·       Postnummer:  04240

·        Areal:  77 m²

·        Antal soveværelser:  2

·        Antal rum:  4

·        Etager:  3

·        Udsigt:  Over dalen og bjergene

Detaljer

·       Antal badeværelser:  1

·        Køkken:  Åbent køkken med elkomfur, køle/frys, ovn, vaskemaskine

·        Opvarmning:  Elektriske radiatorer

·        Opvarmning: Brændeovn i køkken.

·        Terrasse:  Ja, sydvendt (sommer - sol fra 8.30-ca 20)

·        Kælder:  Ja, 9 m²

·        Byggeår:  1910

·        Nabolag:  01:10 Nice West

Finansiel information

·       Salgspris inkl. moms:  119 000 €

·        Årlig ejendomsskat:  708 €

·        Boligskat:  618 €

Ejendommen er til salg hos lokal ejendomsmægler, hvis salær er ca 9000 Euro. Hvis vi selv finder en mulig køber og henviser til mægleren, halveres salæret og prisen er så 114 500 Euro.

Venlig hilsen

Sven Johansen   +45 40 63 91 66     svnjoh@gmail.com

Ellis Andersen    +45 20 71 76 49     ellis.w.andersen@gmail.com

 


11. august 2018NYHEDSBREV NR 177 ER SENDT UD...

11. august 2018

LEJLIGHED TIL LEJE I FRANKRIG...  

Studio/1-Roms lejlighed til leje fra medio September2018 til medio April 2019 

Beliggenhed:

Like ved Musee Matisse i Cimiez, Nice.

Hyggelige og rolige omgivelser.

Gode parkeringsmuligheder. 

Beskrivelse:

Nordvendt men ugeneret med lille terrasse. Desuden fri adgang til pool og have på sydsiden av bygget.

Ca 24m2Badeværelse. Køkken m. kogeplade, lille køleskab, ovn, vaskemaskine m. tørretrumler. TV med alle franske TNT kanaler. Internet. Ny sovesofa for 2 Pers. med god madras.

Passer for 2 personer. 

Pris og reservation:

Fortrinsvis langtidsleje  - minimum lejeperiode 1 måned.

Pris: €600 pr måned inklusiv strøm, varme og vann. 

Evt. Interesserede kan kontakte helgelarsen123@hotmail.com , Tlf (+45) 2395 3535

 


10. august 2018

LES DANOIS har tidligere fortalt, at vor nuværende præst Carl Bjarkam skifter til andet land.

En af vore læsere har været så venlig at sende os følgende nyhedsbrev fra Den Danske Kirke, der fortæller om Carls afløser.

 

 

 

Ny præst i Dansk Kirke i Sydfrankrig

 

 

Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at kirkekomiteen enstemmigt har valgt Pastor Niels Grymer som ny seniorpræst. Han vil sammen med fru Ida varetage embedet fremover.

Niels Grymer har været en afholdt og lokalt meget aktiv præst i Ålborg stift ved bl.a. Hans Egedes Kirke og Margrethekirken. Niels Grymer er født på Mors, oprindeligt uddannet som journalist og blev senere cand.theol.  Niels Grymer har været en aktiv forfatter og har i løbet af sin karriere endvidere været udstationeret i Afrika og senest på Madagaskar, hvor han bl.a. underviste på fransk.

Pastor Niels Grymer vil blive indsat i forbindelse med vores kirkes 40-års jubilæum i Beaulieu den 14. oktober 2018, hvor I alle er velkomne til at deltage. Indbydelse følger senere, ligesom der i næste nummer af Kirkenyt vil være en yderligere omtale af vores nye præstepar.

Den nye præst får årlig ansættelse i perioden 15. september til 15. juni, hvor vores nuværende præstebolig vil være præsteparrets hjemsted. Som det blev omtalt ved kirkens sidste generalforsamling, kan en præst med dansk pension af skattemæssige årsager kun opholde sig i Frankrig i ca. 180 dage om året, hvilke i samarbejde med kirkekomiteen vil blive lagt således, at vi kan få dækning af alle de sædvanlige kirkelige højtider og arrangementer.


Vi byder Niels Grymer og fru Ida hjerteligt velkommen og glæder os til samarbejdet.


P.S. Vi siger farvel til Pastor Carl Bjarkam ved gudstjenesterne i Beaulieu den 23. september og i Regusse den 30. september. Herom senere.

Dansk Kirke i Sydfrankrig

Jesper Bitsch, Formand

 

 


10. august 2018

LEJLIGHED TIL SALG I NICE...

Jeg sælger min lille lejlighed i Nice for at købe noget større i samme kvarter. Det er en fantastisk lejlighed - tæt på strand, shopping, gode restauranter/cafeer og alligevel ikke plaget af for meget larm etc. 

Et godt førstegangsindkøb. Nedenfor er en link til mægleren, men jeg sælger også udenom mægler til 200.000 euro.  

http://www.agence-winter.com/fr/vente/Vente-Appartement-2-pièces-Nice-06000-Fleurs-1135145

_______________________________________________________

 

MERETE VILLUM PEDERSEN / e-mail: pedersen_merete@hotmail.com 

CHEFRÅDGIVER/CHIEF TECHNICAL ADVISOR / MLK/MULTILATERAL COOPERATION, CLIMATE CHANGE, AND GENDER  

UDENRIGSMINISTERIET/ MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS

ASIATISK PLADS 2 / DK-1448 KØBENHAVN K, DENMARK

TLF. +45 3392 0000 / WWW.UM.DK


2. august 2018

EJENDOMSSALG - FRANKRIG...

Efter 15 skønne år med feriehus i Bélesta (09300) sælger vi vores gennemistandsatte hus, da vi prioriterer mere tid til børnebørnene i Danmark.

Vi købte huset i 2004. Det havde da ikke havde været beboet i 25 år og aldrig moderniseret. Vi har gennem årene skabt et moderne, velfungerende hus, der nok har et vist skandinavisk præg, men med stor respekt for den gamle franske stil, som vi holder så meget af.


 

Der er plads til en meget stor familie (vi er 10 når alle er samlet), der har også i tidens løb været holdt små konferencer, bestyrelsesmøder, teambuilding m.m. Huset et gammelt stenhus, oprindeligt to huse, med tegltag. Det blev lagt nyt, velisoleret tag på hele huset i 2004. Vi har bevaret de gamle håndhuggede vinduer i egetræ, men har sat forsatsvinduer for. Alle indvendige døre er gamle. Der er nye parket- og teglgulve i en del af huset, nogle steder har vi kunnet bevare de gamle trægulve, der er malede.

 

Der er 4 store soveværelser, et opholdsrum, et stort køkken-alrum, to gode badeværelser med WC og yderligere et toilet. Derudover et 75 kvadratmeter loftsrum, der er isoleret. Den ene del af huset opvarmes med masseovn (brændet er stort set gratis her, da det er fyrretræ, man bruger i masseovn). I den anden del af huset er der ingen fast varmekilde, men mobile el radiatorer.

Huset vil forholdsvis let kunne deles i to huse – og der er gode muligheder for at indrette yderligere værelser, atelier, yogarum eller lign. i det store loftsrum. Huset ligger ud til gaden, men når man går op igennem huset kommer man ud til den skønneste have, der består af terrasser i fire niveauer, hvorfra der er skøn udsigt over byen og Val d’Amour, som dalen, hvor huset ligger hedder

Der er fuld ’kælder’ under hele huset, det er der man kommer ind fra gaden, beboelsen ligger på de to øverste etager.                                                                                      

Bélesta er en hyggelige by, hvor der bl.a. er et dejligt hotel, flere B&B, bager, slagter, lille købmand og grønthandler, kiosk-café, restaurant, bibliotek, apotek (nyt sundhedshus under opbygning) og posthus. Huset ligger i Cathar-landet. Indenfor 20 km finder man tre borge: Montsegur, Roquefixade og Puivert. Vandreruter starter uden for døren, den store Catharrute passerer 6 km fra huset. Der er badesø, skisportssted m.m i nærheden.

Huset er ca 420 m2, indrettet til beboelse 200 m2, loftsrum 75 m2, have 500 m2.

PRIS: 196.100 Euro

Man kan kontakte sælger direkte: tlf 0045 2653808 mail: tove.vejlgaard@gmail.com

Eller ejendomsmægler:  https://catharcountryhouses.com/listings/fabulous-style-gorgeous-views-light-and-spacious-with-room-to-grow/


30. april 2018

AFSKEDS-GUDSTJENESTE
med efterfølgende frokost og foredrag af pensioneret Oberst Lars R. Møller


Dansk Kirke i Sydfrankrig har eksisteret i 40 år og Carl Bjarkam har været vor gode og aktive præst i 10 år.

SØNDAG den 30. september 2018 kl. 11.00

Festgudstjeneste i Chapelle Saint Jean i Regusse.
Efter gudstjenesten indbyder vi alle interesserede til en lækker frokost efterfulgt af et spændende foredrag af Lars Møller.
Frokost og foredrag kun euro 35.- pr. person

Bindende tilmelding senest  24 september 2018 til
Jens Staunstrup, 176 Rue du Haut de St. Jean, 83630 Regusse
Vedlagt cheque udstedt til Eglise Danoise.
Tel: 04 9470 9560 - mail: aj.staunstrup@orange.fr


26. juli 2018

Fra advokat Ann-Sofie Juhl Kold Nielsen har vi modtaget følgende nyhedsbrev, som hermed videregives til vore læsere: 

Hvem drømmer ikke om en feriebolig i Frankrig?  

Til september afholdes igen gratis inspirationsmøder om boligkøb i Frankrig: 

              Mandag d. 10. september 2018 kl. 17.30-20.30 i København – Boligkøb i                Frankrig og fransk-danske arveforhold - i samarbejde med EDC Max Immo      og        Nykredit International - se vedhæftede invitation – tilmelding skal ske                       senest d. 5. september pr. mail på akc@akc.dk              

       Torsdag d. 11. september 2018 kl. 17.30-20.30 i Viby v/Aarhus – Boligkøb i Frankrig og fransk-danske arveforhold - i samarbejde med EDC Max Immo og Nykredit International - se vedhæftede invitation - tilmelding skal ske senest d. 5. september pr. mail på akc@akc.dk          

Bemærk at arrangementerne alene henvender sig til personer, som påtænker at erhverve en feriebolig i Frankrig, idet den fælles præsentation fra arrangørerne omhandler købsprocessen. 

Ejer du allerede en feriebolig i Frankrig og ønsker en opdatering vedr. fx arveretlige forhold og den nye EU-arveretsforordning, eller måske påtænker at sælge eller optage lån i den franske ejendom, så er du velkommen til at kontakte mig eller en af de andre arrangører. 

Bemærk: Advokatfirmaet holder ferielukket fra d. 26. juli til d. 20. august 2018.

Med ønsket om en fortsat god sommer.

 20. juli 2018

En læser har sendt os følgende:

Hvem kan sælge en fin lille 2V-lejlighed i Nice (Colline Saint Philippe) og finde os en lidt større og ny lejlighed i Cros de Cagnes-området?  

Tidshorisont: Ca. 1 år  

Ring til 0045 21 23 40 28 eller send os en mail.  

Med venlig hilsen  

Anne og Jan FREILEV


19. juli 2018

Fra advokat Max Ulrich Klinker i Nice har vi modtaget artikel om ejerforeninger i Frankrig.

Der er netop lagt et nyt opslag på Facebook (ejerforeninger i Frankrig) under ´Maxus Cabinet Avocats´: 

www.maxus-nice.fr

    

    


12. juli 2018

Fra en af vore læsere - Poul Balsborg - har vi modtaget følgende orientering, som andre måske kan få glæde af:

En kulinarisk oplevelse  

Efter at have boet i henholdsvis Callian og Tourrettes i 11 år, blev vi af gode venner inviteret til at holde ferie i deres dejlige hus i Callian, der blev brugt som udgangspunkt til en tur til Operaen i Verona og til besøg på diverse restauranter i både Italien og Frankrig. 

Operaoplevelsen var naturligvis hele rejsen værd, men det samme kan man desværre ikke sige om vores oplevelser på Restaurant Il Desco. Vi var 4 personer og det var 4. gang vi spiste der, og de foregående år havde det hver gang været til 6 stjerner, men denne gang blev sidste gang. De 3 første retter i den 8 retters menu med tilhørende vinmenu var aldeles glimrende, men herefter faldt kvaliteten til under 0-punktet. Vi kunne dog beære os over, at værten serverede en af retterne for 2 af os, dog uden at mæle et ord.  

Tjeneren var både humoristisk og yderst serviceorienteret, mens det samme desværre langt fra kunne siges om den kvindelige sommelier, der ikke syntes det var nødvendigt at gå rundt om bordet, når der skulle serveres. At hun så blev yderst fornærmet over at vi påtalte, at hun fjernede glassene endnu før de var tømte, gjorde det ikke bedre.  

Men pyt, hvad kan man da forlange for € 908 eller kr. 6.800,00.  

At være i Callian og Tourrettes-området var naturligvis som at være hjemme. Kendte steder og kendte restauranter, og dog.

En god bekendt af vores værtspar anbefalede en restaurant som værende både prisbillig og en kulinarisk oplevelse, så den måtte vi da prøve. Så vi begav os af sted til JL, Le Clos Pierrepont. 56 Route de Draguignan, 83131 Montferrat tlf. 0494.50 21 30 for at spise frokost.  

Og det blev en udsøgt glæde. Spisekortet indeholdt ”Menu Découverte” til € 30,00, ”Menu Saveur” til € 42,00, ”Menu Gourmand” til € 54,00 og ”Menu Dégustation” til € 75,00.  

Vi valgte menuen til € 30,00 der bestod af Mise en bouche, Les Tomates (Déclinaison de tomates, fromage frais de brebis et pousses de mizuna), Pause fraicheur, Le Canard (Filet de Canard cuit à basse température, réduction de cassis) og Les dessert du Chef.

Som det fremgår, var desserten overdådig.  

Alt i alt en dejlig oplevelse, som vi varmt kan anbefale.  

JL Le Clos Pierrepont er både Hotel og Restaurant og på https://www.clospierrepont.com/

kan indhentes nærmere oplysninger.  

Hôtel – Restaurant Gastronomique, 56 route de Draguignan, 83131 Montferrat

Telefon : 0494 50 21 30.

 
Klik på foto og se det i stor størrelse...

Gå ind på banknyt.dk og se mange flere billeder og omtale af JYSKE BANK

20. juni 2018

NEKROLOG  OVER ELSEBETH OG IB RAUN...

Ægteparret Elsebeth Feilberg Jensen og Ib Raun Jensen er omkommet ved en tragisk trafikulykke i USA. De krydsede sammen med to vennepar USA i autocamper. I Wyoming kørte en modkørende truck over i deres vejbane med et frontalt sammenstød til følge. De blev begge dræbt på stedet.

Begge stammede fra Herning. Elsebeth blev forældreløs som 14-årig, Ib oplevede en turbulent barndom. De to mødtes tidligt i livet, blev gift og har været sammen siden - de holdt guldbryllup for 2 år siden. Sammen skabte de et kærligt og trygt hjem for de to børn, Inge og Lars, først i Balle ved Silkeborg, siden i Aarhus.

Elsebeth var uddannet teknisk tegner, men arbejdede som receptionist på Hotel Impala og siden på lønningskontoret på Psykiatrisk Hospital i Risskov. Ib var uddannet isenkræmmer, men gik hurtigt over i forsikringsbranchen, hvor han blev en respekteret og succesfuld storkundeassurandør ved TRYG. Samtidig med deres professionelle virke havde de et rigt socialt liv med venner, kolleger og familie.

Da de for 11 år siden stoppede med arbejdslivet, flyttede de til Cannes i Sydfrankrig. Her blev de kendte og skattede medlemmer i det danske samfund i kraft af deres store hjælpsomhed, venlighed og glæde ved tilværelsen. De fik en stor vennekreds, de deltog med glæde i bjergvandringer, petanquespil, koncerter og kulturelle og sociale arrangementer, ligesom de begge var afholdte hjælpere i den danske kirkes årlige basar. Elsebeths eftertænksomhed og omsorg, Ibs sprudlende humør og hans mange historier – hvor vil de blive savnet.

Elsebeth blev 72 år og Ib 75 år. De efterlader sig datteren Inge og sønnen Lars samt børnebørnene Lærke, Sofie og Mathias. Endvidere Ibs bror og Elsebeths søster og bror. Det ufattelige tab deles også af de mange venner i Frankrig og Danmark.

 


23. januar 2018


Kunstner: Inge Hørup
Størrelse: 30x11 cm

13. april 2018

MARKEDSPLADSEN...

To ubrugte hvide IKEA PAX skabe i original emballage sælges. Hvert skab er 50x229 cm med lågen  Tyssedal, som skabene på billedet.Hvert skab indeholder 3 skuffer og 3 hylder.

Samlet nypris er 450€ kan afhentes for 225€

Anne Holten

1057 Chemin des Cambreniers

06140 Vence

Mobil 0789659852

 

 


12. februar 2018

HAR DU EN ANNONCE INDE PÅ LES DANOIS ??

- under ejendomssalg, bilmarkedet, bådmarkedet eller på Markedspladsen ??

Og er det blevet solgt ??

Så bedes du venligst lige give os besked så vi kan få slettet din annonce, - og gøre siden lidt mere overskuelig.

På forhånd en stor tak.5. februar 2018

 

LITOGRAFI – KUNSTNER INGE HØRUP…

 

 

Der er stadig litografier til salg hos pastor Carl Bjarkam, - som kan kontaktes på pasteur@eglisedanoise.org

 
   
Kunstner: Lone Sjølund